Recepty na obed Recepty na obed

Zemiaky pečené na masti

1 kgzemiaky 4 PLbravčová masť podľa chutisoľ, mleté čierne korenie, rozmarín POSTUP 1 Zemiaky ošúpeme a väčšie prepolíme, aby všetky boli približne rovnakej veľkosti. 2 Zalejeme ich vodou, osolíme a varíme v závislosti od veľkosti 15 až 20 minút. 3 Rúru rozohrejeme na 190°C a vložíme do nej pekáč s dvoma lyžicami masti na približne 15 minút. 4 Zemiaky scedíme, opatrne rozložíme do horúceho oleja v pekáči, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry. 5 Po polhodine ich vytiahneme, zľahka ich zatlačíme pučidlom na zemiakové pyré (len zľahka, aby praskli, ale naďalej si držali tvar), potrieme zvyšnou masťou a posypeme sušeným alebo nasekaným čerstvým rozmarínom. 6 Vrátime do rúry a pečieme ešte ďalšiu pol hodinu.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Zemiaky pečené na masti. Fantastická príloha k pečenému či grilované mäsu.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Zemiaky pečené na masti4
Fantastická príloha k pečenému či grilované mäsu.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 4 hrs 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 4 hrs 30 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 434 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 zemiaky
  • 4 PL bravčová masť
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie, rozmarín

Postup varenia:
 

  • Zemiaky ošúpeme a väčšie prepolíme, aby všetky boli približne rovnakej veľkosti.
  • Zalejeme ich vodou, osolíme a varíme v závislosti od veľkosti 15 až 20 minút.
  • Rúru rozohrejeme na 190°C a vložíme do nej pekáč s dvoma lyžicami masti na približne 15 minút.
  • Zemiaky scedíme, opatrne rozložíme do horúceho oleja v pekáči, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry.
  • Po polhodine ich vytiahneme, zľahka ich zatlačíme pučidlom na zemiakové pyré (len zľahka, aby praskli, ale naďalej si držali tvar), potrieme zvyšnou masťou a posypeme sušeným alebo nasekaným čerstvým rozmarínom.
  • Vrátime do rúry a pečieme ešte ďalšiu pol hodinu.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 434kcal
Kľúčové slovo: Zemiaky
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
PRÍLOHY
   

Není povolené komentovať.