Recepty na obed Recepty na obed

Zemiaky pečené na kačacej masti

Zemiaky pečené na kačacej masti
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp


Zemiaky pečené na kačacej masti. Chrumkavá dobrota, ktorej nik neodolá.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Zemiaky pečené na kačacej masti
Zemiaky pečené na kačacej masti. Chrumkavá dobrota, ktorej nik neodolá.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 1 hr
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 10 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 45 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 kg menšie zemiaky
  • 5 PL kačacia masť
  • 1 hrsť bobkový list
  • 2 PL hrubá múka
  • soľ čerstvo mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Rúru rozohrejme na 180 °C.
  • Zemiaky očistíme a v celku dáme variť do osolenej vody. Varíme 8 až 10 minút podľa veľkosti zemiakov. Scedíme. Zaprášime osolenou a okorenenou múkou a v hrnci, v ktorom sa varili, dobre potrepeme, aby múka obalila každý zemiak.
  • Masť dáme na pekáč a vložíme do vyhriatej rúry na cca 5 minút, aby sa dobre rozohriala. Potom pekáč vytiahneme a opatrne naň nasypeme pomúčené zemiaky. Pridáme bobkový list a pečieme zhruba 50 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 45kcal
Kľúčové slovo: priloha
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
Maďarská kuchyňa · PRÍLOHY
   

Není povolené komentovať.