Recepty na obed Recepty na obed

Zemiakový šalát so šalotkou a pistáciami

                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Ak chcete vyskúšať aj iné verzie zemiakového šalátu okrem tradičnej majonézovej, skúste tento. Je fantastický.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Zemiakový šalát so šalotkou a pistáciami
Ak chcete vyskúšať aj iné verzie zemiakového šalátu okrem tradičnej majonézovej, skúste tento. Je fantastický.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 15 ks menšie zemiaky
  • 4 ks šalotka alebo 2 červené cibule
  • 100 g pistácie
  • 1 hrsť petržlenová vňať
  • trochu olej
  • trochu ocot
  • trochu cukor
  • podľa chuti soľ

Postup varenia:
 

  • Zemiaky aj so šupkou zalejeme studenou vodou, osolíme, privedieme k varu a povaríme zhruba 15 minút.
  • Uvarené zemiaky scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kolieska alebo väčšie kocky.
  • Na suchej panvici opražíme pistácie, kým nezačnú aromatizovať. Presypeme do misky.
  • Panvicu necháme na ohni a pridáme do nej olej (cca 3 PL). Keď sa olej zahreje, pridáme nadrobno nasekanú šalotku a restujeme do mäkka.
  • Odstavíme a do panvice pridáme lyžičku cukru, ocot (cca lyžicu) a bohatú štipku soli. Miešame kým sa cukor nerozpustí.
  • Týmto horúcim dresingom prelejeme zemiaky v miske, pridáme pistácie a nesekanú petržlenovú vňať.
  • Premiešame, dochutíme a dosolíme ak treba.
  • Šalát dobre chutí aj vlažný, ale ešte lepšie odstáty a vychladený.

Náš tip:

Či sú zemiaky hotové overíme tak, že do jedného zapichneme nôž, a ak sa zemiak zošmykne späť do vody, sú hotové. Ak drží na noži, zemiaky ešte potrebujú chvíľku povariť.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 3mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 42IUVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: šalát
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.