Recepty na obed Recepty na obed

Zemiakový celozrnný chlieb

Zemiakový celozrnný chlieb
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Na tomto tmavom chlebíku si výborne pochutnáte aj vďaka pridaným semiačkam.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Zemiakový celozrnný chlieb
Na tomto tmavom chlebíku si výborne pochutnáte aj vďaka pridaným semiačkam.
ČAS PRÍPRAVY: 2 hrs
ČAS VARENIA: 50 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 2 hrs 50 mins
Druh jedla: Raňajky
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 4 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 500 g celozrnná ražná múka
  • 250 g ražno-pšeničná chlebová múka
  • 2 KL soľ
  • 1 PL drvená rasca
  • 1 hrsť ľanové semienka
  • 1 hrsť slnečnicové semienka
  • 2 PL sezamové semienka
  • 300 ml vlažná voda
  • 1.5 balíčka sušené droždie 10g
  • 1 KL kryštálový cukor
  • 2 ks stredný zemiak

Postup varenia:
 

  • Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme do mäkka.
  • Obe múky zmiešame vo väčšej miske so soľou, rascou a semienkami.
  • V strede urobíme jamku, do ktorej nalejeme vlažnú vodu a prisypeme cukor s droždím. Kvások necháme vzísť (cca 15 minút).
  • Potom k surovinám pretlačíme uvarené zemiaky a následne vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť aspoň hodinu.
  • Vytvarujeme bochník, ktorý necháme ešte podkysnúť asi 30 minút.
  • Chlebík upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 180°C asi 50 minút.

Podobný VideoRecept:

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gHorčík: 1mgŽelezo: 1mgCalcium: 1mgKalórie: 4kcalDraslík: 1mgSodík: 775mgSacharidy: 1g
Kľúčové slovo: chlieb
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
PEČIVO
   

Není povolené komentovať.