Recepty na obed Recepty na obed

Zemiakovo-slaninová frittata

Zemiakovo-slaninová frittata
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Zemiakovo-slaninová frittata. Raňajky či večera, ktorú si zamilujme každý.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Zemiakovo-slaninová frittata
Zemiakovo-slaninová frittata. Raňajky či večera, ktorú si zamilujme každý.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 45 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 111 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 PL olivový olej
  • 70 g oravská slanina
  • 1 ks veľka cibuľa
  • 3 ks stredne veľké zemiaky
  • 6 ks vajce
  • 50 g parmezán
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie, mletá sladká paprika

Postup varenia:
 

  • V liatinovej panvici zahrejeme olej.
  • Pridáme na kúsky pokrájanú slaninu a opečieme ju do ružova.
  • Potom prisypeme na tenké prúžky nasekanú cibuľku a opekáme do sklovita.
  • Nakoniec pridáme zemiaky, pokrájane na tenké plátky alebo malé kocky a všetko spolu opekáme na strednom plameni asi 10 minút.
  • Rúru rozohrejeme na 200°C.
  • Medzitým si v miske rozhabarkujeme vajcia so strúhaným parmezánom. Zľahka ich posolíme, okoreníme a pridáme trochu mletej papriky.
  • Zemiaky a slaninu v panvici zalejeme vajíčkami a panvicu vložíme do vyhriatej rúry na asi 30 minút.
  • Frittatu dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou, necháme vychladnúť priamo v panvici asi 10 minút, potom ju rozrežeme na trojuholníky a môžeme podávať.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 111kcalSacharidy: 1gProteíny: 9gTuky: 8gNasýtené tuky: 4gCholesterol: 28mgSodík: 405mgDraslík: 27mgCukry: 1gVitamín A: 211IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 298mgKyselina listová: 3µgŽelezo: 1mgHorčík: 11mgFosfor: 179mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: frittata
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
   

Není povolené komentovať.