Recepty na obed Recepty na obed

Zemiakovo-kelová polievka s klobáskou

Recepty na obed - Zemiakovo-kelová polievka s klobáskou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Túto vynikajúcu krémovú polievku pripravujú v Toskánsku. Určite vyskúšajte.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Zemiakovo-kelová polievka s klobáskou
Túto vynikajúcu krémovú polievku pripravujú v Toskánsku. Určite vyskúšajte.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 244 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 ks domáca klobáska menej papriková
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 4 ks zemiaky
  • 1 liter hovädzí vývar bujón
  • 2 hrste nasekaný kel
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie
  • trochu parmezán na posypanie

Postup varenia:
 

  • Klobásku pokrájame na kocky a vložíme na dno rozpáleného hrnca. Opekáme do zlatova, a potom opečené kúsky vytiahneme.
  • Vo výpeku opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a neskôr pridáme aj pretlačený cesnak.
  • Vzápätí pridáme na kocky pokrájané zemiaky, zalejeme vývarom a podľa potreby aj vodou.
  • Vrátime späť opečené klobásky, pridáme nasekané kelové listy a všetko spolu varíme, kým zemiaky nezmäknú.
  • Pred koncom varenia pridáme smotanu a polievku dochutíme soľou a korením.
  • Servírujeme posypanú strúhaným parmezánom a s čerstvým bielym pečivom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 244kcalSacharidy: 4gProteíny: 3gTuky: 25gNasýtené tuky: 14gCholesterol: 65mgSodík: 100mgDraslík: 189mgVlákniny: 1gCukry: 4gVitamín A: 779IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 2mgVitamín D: 1µgCalcium: 140mgKyselina listová: 9µgŽelezo: 1mgHorčík: 13mgFosfor: 147mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: polievka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· ·
                           
Kategórie receptov:
MÄSOVÉ POLIEVKY · POLIEVKY · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.