Recepty na obed Recepty na obed

Zemiakové pirohy s hubovou plnkou

Vynikajúce, aromatické pirohy z tradičného zemiakového cesta s delikátnou a jednoduchou plnkou z lesných húb, slaniny a cibuľky.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vynikajúce, aromatické pirohy z tradičného zemiakového cesta s delikátnou a jednoduchou plnkou z lesných húb, slaniny a cibuľky.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Zemiakové pirohy s hubovou plnkou
Vynikajúce, aromatické pirohy z tradičného zemiakového cesta s delikátnou a jednoduchou plnkou z lesných húb, slaniny a cibuľky.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 737 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTO:

  • 300 g zemiaky
  • 500 g polohrubá múka
  • 1 ks vajce
  • 100 ml vlažná voda
  • 1 štipka soľ

HUBOVÁ PLNKA:

  • 1 PL bravčová masť
  • 100 g slanina
  • 1 ks veľka cibuľa
  • 250 g huby dubáky, kozáky, kuriatka, šampiňóny, …

NA OMASTENIE:

  • 2 PL bravčová masť
  • 1 ks veľka cibuľa

Postup varenia:
 

  • Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky, uvaríme v slanej vode do mäkka, scedíme a popučíme. Necháme bokom  vychladnúť.
  • Na plnku si na masti opečieme na kocky nakrájanú slaninku, a keď bude do zladova pridáme nasekanú cibuľu.  
  • Keď cibuľka zmäkne, pridáme nadrobno nakrájané huby a opekáme zhruba 5 minút. Potom odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť v panvici.
  • Pripravíme si cesto na pirohy: múku vysypeme na pracovnú doku a urobíme v nej jamku, do ktorej pridáme popučené zemiaky, celé vajce, vodu a štipku soli.
  • Zo surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 až 5 mm a pomocou vykrajovačky na pirohy alebo pohára vykrajujeme kolieska až kým neminieme celé cesto.
  • Do stredu každého kruhu vložíme lyžičku plnky, cesto preložíme a dobre uzavrieme polkruh, aby sa počas varu neotvorili.
  • Pirohy nasypeme do vriacej slanej vody, a keď vyplávajú na povrch varíme ešte aspoň 7-8 minút.
  • Scedíme a omastíme cibuľkou upraženou na troche masti.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 737kcalSacharidy: 108gProteíny: 14gTuky: 26gNasýtené tuky: 10gCholesterol: 25mgSodík: 142mgDraslík: 450mgVlákniny: 5gCukry: 1gVitamín A: 3IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 15mgVitamín D: 1µgCalcium: 28mgKyselina listová: 241µgŽelezo: 6mgHorčík: 45mgFosfor: 178mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: pirohy
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.