Recepty na obed Recepty na obed

Zelerový krém

Zelerový krém
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jemný krém zo stonkového zeleru a póru.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Zelerový krém
Jemný krém zo stonkového zeleru a póru.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 5 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 ks stonkový zeler celý
  • 1 ks pór
  • 1.5 litra zeleninový vývar
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 2 strúčiky strúčik cesnak
  • 1 PL olivový olej

OSTATNÉ SUROVINY:

  • 1 KL soľ
  • 1/2 KL mleté čierne korenie
  • 1/2 KL tymian
  • 200 ml smotana na vareniepetržlenová vňať

PEČIVO:

  • 1 ks bageta
  • 1 strúčik strúčik cesnak
  • 2 PL olivový olej
  • podľa chuti soľ, korenie,

Postup varenia:
 

  • V stredne veľkom hrnci zľahka opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu na olivovom oleji.
  • Pridáme umytú a pokrájanú zeleninu (zeler, pór, cesnak). Chvíľu opražíme, ochutíme soľou a korením. Všetko podlejeme vývarom a varíme približne 20 minút.
  • Medzitým si pripravíme pečivo: Bagetu nakrájame na tenké kolieska, opečieme na suchej panvici.
  • Na záver polievku rozmixujeme pomocou ponorného mixéra a pridáme smotanu na zjemnenie a už len na slabom ohni ohrejeme.
  • Polievku podávame v hlbokej miske s pripraveným pečivom a dozdobiť môžeme čerstvým pórom a vňaťou.

Podobný VideoRecept:

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 5kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 65mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Krémová polievka, polievka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
   

Není povolené komentovať.