Recepty na obed Recepty na obed

Zapekaný ryžový puding (Sutlac)

Zapekaný ryžový puding (Sutlac)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Chutný a jednoduchý recept z Turecka, ako premeniť mliečnu ryžu na horúcu pochúťku.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Zapekaný ryžový puding (Sutlac)
Chutný a jednoduchý recept z Turecka, ako premeniť mliečnu ryžu na horúcu pochúťku.
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 1 hr 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 35 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 263 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Vodu nalejeme do väčšieho hrnca, pridáme prepláchnutú ryžu, zakryjeme a na menšom plameni povaríme zhruba 15 minút.
  • Potom pridáme mlieko, prepolený vanilkový struk, postrúhanú citrónovú kôru  a opäť privedieme k varu a spoločne, za občasného premiešania, povaríme ešte 30 minút.
  • Nakoniec k mliečnej ryži primiešame cukor, štipku soli a všetko spolu, za stáleho miešania, varíme ešte 5 minút.
  • Vytiahneme vanilkový struk a ryžu rozlejeme do zapekacích misiek.
  • Misky poukladáme do hlbokého plechu, do ktorého nalejeme vriacu vodu (zhruba do tretiny výšky misiek) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C (s funkciou grilu) na cca 30 až 40 minút, kým sa na povrchu nevytvorí pripálená vrstva.
  • Ryžový puding môžeme podávať horúci, ale výborne chutí aj vychladnutý

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 263kcalSacharidy: 50gProteíny: 5gTuky: 5gNasýtené tuky: 3gCholesterol: 17mgSodík: 137mgDraslík: 221mgCukry: 50gVitamín A: 270IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 2µgCalcium: 189mgKyselina listová: 8µgŽelezo: 1mgHorčík: 17mgFosfor: 140mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: puding, Ryžový puding, Sutlac
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY
   

Není povolené komentovať.