Recepty na obed Recepty na obed

Základný hovädzí vývar

Recepty na obed - Základný hovädzí vývar
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Silný mäsový vývar, ktorý vás postaví na nohy.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Základný hovädzí vývar
Silný mäsový vývar, ktorý vás postaví na nohy.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 3 hrs
0 mins
ČAS CELKOM: 3 hrs 10 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 300 g hovädzie rebierka
  • 1 ks špiková kosť
  • 300 g hovädzie stehno
  • 1 ks petržlenová vňať
  • 2 ks mrkva
  • 1 ks zeler menší
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks pór
  • 4 ks bobkový list
  • 10 ks celé čierne korenie
  • 10 ks celé čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Do veľkého hrnca pridáme kosti i mäsko . Zeleninu stačí nakrájať na väčšie kúsky, nemusíme šúpať. Nešúpať platí aj pre cibuľu (šupka dodá krásnu farbu), ktorú len prepolíme a hodíme do hrnca spolu s korením. Nesolíme. Zalejeme studenou vodou, tak aby boli všetky suroviny zaliate.
  • Privedieme k varu a varíme na miernom ohni aspoň 3 hodiny. Počas varenia zbierame naberačkou tuk a penu (bielkovinu) z povrchu vývaru.
  • Nakoniec vývar scedíme cez sitko. Zo základného vývaru môžeme pripraviť napríklad polievku s rezancami alebo ho použiť do omáčok či podlievanie pečeného mäska.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 1mgVitamín C: 1mgVitamín A: 14IUVlákniny: 1gKalórie: 1kcalDraslík: 1mgSodík: 1mgTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Varenie
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
POLIEVKY · VÝVARY
   

Není povolené komentovať.