Recepty na obed Recepty na obed

Základné odpaľované cesto

Základné odpaľované cesto
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Venčeky, veterníky či plnené guľôčky pripravujeme z odpaľovaného cesta. S týmto receptom ho zvládnete bez zaváhania.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Základné odpaľované cesto
Venčeky, veterníky či plnené guľôčky pripravujeme z odpaľovaného cesta. S týmto receptom ho zvládnete bez zaváhania.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 25 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 45 mins
Druh jedla: Večera
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 76 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • V hrnci necháme zovrieť 250 ml vody s maslom a soľou.
  • Múku prisypeme naraz a miešame, až kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca. Keď sa začne na dne hrnca robiť biely povlak a cesto je v tvare gule, presunieme ho do misy a necháme vychladnúť, tak aby bolo na dotyk vlažné.
  • Rúru predhrejeme na 200 °C.
  • Šľahačom postupne zamiešavame vajcia. Zapracujeme aj prášok do pečiva. Lyžicami formujeme z cesta guľôčky alebo striekame na plech vystlaný papierom na pečenie iné tvary (banániky, veterníky).
  • Pečieme asi 25 minút dozlatista. Rúru prvých 15 minút neotvárame. Vyberieme z rúry a nožom prekrojíme na polovice alebo urobíme diery na vstrekovanie plnky.
  • Necháme na mriežke vychladnúť a naplníme ľubovoľnou plnkou.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 76kcalSacharidy: 10gProteíny: 1gTuky: 4gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 56mgDraslík: 16mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 151IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 3mgKyselina listová: 23µgŽelezo: 1mgHorčík: 3mgFosfor: 15mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: cesto
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.