Recepty na obed Recepty na obed

Vyprážaný karfiol v cestíčku

Vyprazany karfiol v cesticu
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

S vyprážaným karfiolom v chrumkavom cestíčku vždy trafíte do čierneho.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Vyprážaný karfiol v cestíčku
Vyprážaný karfiol v cestíčku
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 15 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 599 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTÍČKO :

Postup varenia:
 

  • Karfiol pokrájame na stredne veľké ružičky, ktoré dobre prepláchneme pod tečúcou vodou.
  • Ružičky vložíme do hrnca, osolíme, zalejeme vodou a privedieme k varu. Karfiol varíme na miernom ohni dovtedy, kým doň vidlička prejde bez väčšieho odporu. Scedíme a necháme vychladnúť.
  • Cestíčko si vymiešame z vajec, mlieka, múky a soli.
  • Ružičky karfiolu v ňom namáčame a kladieme do rozpáleného oleja, kde ich vyprážame do zlato-hneda zo všetkých strán.
  • Vyprážaný karfiol chutí skvele vyprážaný aj vychladnutý. Podávame s varenými zemiakmi alebo len tak s jogurtovým dresingom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 599kcalSacharidy: 109gProteíny: 20gTuky: 8gNasýtené tuky: 4gCholesterol: 31mgSodík: 480mgDraslík: 407mgVlákniny: 4gCukry: 10gVitamín A: 340IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 3µgCalcium: 247mgKyselina listová: 249µgŽelezo: 6mgHorčík: 49mgFosfor: 314mgZinok: 2mg
Kľúčové slovo: karfiol
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Leave a Reply