Recepty na obed Recepty na obed

Vyprážané plnené papriky (Chiles Rellenos)

Vyprážané plnené papriky (Chiles Rellenos)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Tradičné a autentické mexické jedlo spája papriku a syr obalené v zaujímavom cestíčku. Syr Oaxaca, ktorý sa na používa v recepte, je podobný mozzarelle. My ho nahradíme neúdenou parenicou.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Vyprážané plnené papriky (Chiles Rellenos)
Tradičné a autentické mexické jedlo spája papriku a syr obalené v zaujímavom cestíčku. Syr Oaxaca, ktorý sa na používa v recepte, je podobný mozzarelle. My ho nahradíme neúdenou parenicou.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 4 ks zelené papriky
  • 1 ks neúdená parenica veľká
  • trochu hladká múka

CESTÍČKO:

  • 4 ks bielky
  • 1 štipka soľ
  • 1 KL citrónová šťava
  • 3 ks zltky
  • 1 PL hladká múka
  • olej na vyprážanie

Postup varenia:
 

  • Panvicu rozpálime a papriky na sucho opečieme z každej strany, kým nezmäknú a nebudú krásne opečené (miestami až do čierna).
  • Potom ich vložíme do mikroténového vrecka na cca 3 minúty, aby sa vypotili.
  • Papriky poukladáme na dosku, a keď budú dostatočne chladné na dotyk opatrne ich ošúpeme prstami.
  • Potom urobíme ostrým nožom pozdĺžny rez pod klobúčikom a lyžičkou vyberieme všetky zrniečka.
  • Parenicu rozrolujeme a pás rozrežeme na štyri časti. Každý pás rozdelíme na tri menšie pásiky a vytvoríme z nich klbko.
  • Klbká syra vložíme do paprík, ktoré potom obalíme v múke.
  • Cestíčko na obaľovanie pripravíme tak, že si v miske vyšľaháme bielky spolu so soľou a citrónovou šťavou do tuhého snehu. Potom zašľaháme žĺtky a nakoniec opatrne primiešame múku.
  • Papriky obalíme v cestíčku a okamžite vyprážame v horúcom oleji. Do oleja ukladáme otvorom nahor, následne pridáme ešte trochu cestíčka na otvor a tiež lyžicou polievame miesto rozhorúčeným olejom, aby sa uzavrelo, až potom otočíme papriku do oleja aj stranou s otvorom.
  • Vyprážame to zlatova ukladáme na tanier vystlaný papierom na pečenie.
  • Výborne chutia samotné, ale tradične sa podávajú s paradajkovou omáčkou a tortillou alebo dusenou ryžou.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gSodík: 97mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Chiles Rellenos, plnená paprika
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.