Keď príde reč na rýchlu mäsovú polievku, gulášová polievka je vždy výborný nápad.
Keď príde reč na rýchlu mäsovú polievku, gulášová polievka je vždy výborný nápad.
Suroviny – Ingrediencie:
- 1 PL bravčová masť
- 1 ks väčšia cibuľa
- 300 g hovädzie zadné
- 1 KL mletá rasca
- 1/2 KL čierne korenie
- 2 PL paradajkový pretlak
- 3 strúčiky cesnak
- 1 PL mletá paprika
- 2 PL hladká múka
- 1 liter hovädzí vývar
- 3 ks zemiaky
- 1 PL majoránka
- podľa chuti soľ
EŠTE POTREBUJEME:
- platky slaniny petržlenovú vňať, biele pečivo
Postup varenia:
- V hrnci zahrejeme bravčovú masť, pridáme na drobno nasekanú cibuľu a opražíme ju do hneda.
- K cibuľke pridáme na malé kocky pokrájané hovädzie mäso, opečieme ho, kým sa nezatiahne (10 minút) a pridáme rascu, čierne korenie a lyžicu pretlaku.
- Potom do základu pretlačíme cesnak, zaprášime paprikou a múkou a krátko opekáme.
- Všetko podlejeme vývarom, privedieme k varu a varíme zhruba 20 minút. Potom pridáme na kocky pokrájané zemiaky a varíme ešte ďalších 15 až 20 minút.
- Pred koncom varu pridáme majoránku a polievku dochutíme soľou.
- Gulášovú polievku podávame s plátkami opečenej slaniny, nasekanou petržlenovou vňaťou a krutónmi z bieleho pečiva, ktoré sme opiekli vo výpeku zo slaniny.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 2mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 2mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 1IUVlákniny: 1gKalórie: 4kcalDraslík: 7mgSodík: 1mgTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED