Recepty na obed Recepty na obed

Výborná gulášovka

Vyborna gulasovka
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Keď príde reč na rýchlu mäsovú polievku, gulášová polievka je vždy výborný nápad.

Ohodnoďte recept
Výborná gulášovka
Keď príde reč na rýchlu mäsovú polievku, gulášová polievka je vždy výborný nápad.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 50 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 5 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 4 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 PL bravčová masť
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 300 g hovädzie zadné
  • 1 KL mletá rasca
  • 1/2 KL čierne korenie
  • 2 PL paradajkový pretlak
  • 3 strúčiky cesnak
  • 1 PL mletá paprika
  • 2 PL hladká múka
  • 1 liter hovädzí vývar
  • 3 ks zemiaky
  • 1 PL majoránka
  • podľa chuti soľ

EŠTE POTREBUJEME:

  • platky slaniny petržlenovú vňať, biele pečivo

Postup varenia:
 

  • V hrnci zahrejeme bravčovú masť, pridáme na drobno nasekanú cibuľu a opražíme ju do hneda.
  • K cibuľke pridáme na malé kocky pokrájané hovädzie mäso, opečieme ho, kým sa nezatiahne (10 minút) a pridáme rascu, čierne korenie a lyžicu pretlaku.
  • Potom do základu pretlačíme cesnak, zaprášime paprikou a múkou a krátko opekáme.
  • Všetko podlejeme vývarom, privedieme k varu a varíme zhruba 20 minút. Potom pridáme na kocky pokrájané zemiaky a varíme ešte ďalších 15 až 20 minút.
  • Pred koncom varu pridáme majoránku a polievku dochutíme soľou.
  • Gulášovú polievku podávame s plátkami opečenej slaniny, nasekanou petržlenovou vňaťou a krutónmi z bieleho pečiva, ktoré sme opiekli vo výpeku zo slaniny.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 2mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 2mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 1IUVlákniny: 1gKalórie: 4kcalDraslík: 7mgSodík: 1mgTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: gulášová
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
MÄSOVÉ POLIEVKY · POLIEVKY
   

Není povolené komentovať.