Recepty na obed Recepty na obed

Vtáčie mlieko

3 ksvajce 150 gkryštálový cukor 500 mlmlieko 5 PLpráškový cukor 200 mlsmotana na šľahanie 1 PLzemiakový škrob čokoláda, kakao alebo granko na ozdobenie POSTUP 1 Vajíčka si rozdelíme do 2 misiek - do jednej žĺtky a do druhej bielky. 2 Bielky zmiešame s kryštálovým cukrom a nad vodným kúpeľom miešame, až kým sa nám všetok cukor nerozpustí. 3 Potom bielkovo-cukrovú zmes šľaháme (pomocou kuchynského robota) cca 5 minút. Po 5 minútach po častiach prišľahávame 2 PL práškového cukru. Vymiešame na tuhý sneh. 4 Mlieko nalejeme do hrnca a dáme variť. Keď sa mlieko začne variť - opatrne vkladáme do neho pomocou 2 lyžíc obláčiky z pripraveného snehu. Necháme cca 1 minútu povariť a opatrne otočíme na druhú stranu, na ktorej necháme rovnako variť približne 1 minútu. Uvarené obláčiky sitkom vyberieme a dáme zatiaľ do čistej misky. 5 Smotanu dáme do hrnca zohriať. Žĺtky zmiešame s 3 PL práškového cukru a zemiakovým škrobom. 6 Do žĺtkovej zmesi za stáleho miešania vylejeme horúcu smotanu a potom túto zmes prelejeme naspäť do hrnca, kde sa zohrievala smotana. Varíme. Keď nám puding začne príliš hustnúť, tak cez sitko prilejeme odložené mlieko. Mlieko môžeme prilievať postupne, až kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu pudingu. Potom odstavíme. 7 Hotový puding rozdelíme do misiek, pridáme snehové obláčiky a nakoniec môžeme podľa chuti posypať strúhanou čokoládou, kakaom alebo grankom.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

RECEPTY  >  BEZMÄSITÉ JEDLÁ  > 

Vtáčie mlieko

Sladká mliečna dobrota skladajúca sa z jemného krému a nadýchaných snehových obláčikov, ktorá vás v spomienkach prenesie do bezstarostného detstva…

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Vtáčie mlieko
Sladká mliečna dobrota skladajúca sa z jemného krému a nadýchaných snehových obláčikov, ktorá vás v spomienkach prenesie do bezstarostného detstva…
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 25 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 638 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 3 ks vajce
  • 150 g kryštálový cukor
  • 500 ml mlieko
  • 5 PL práškový cukor
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • 1 PL zemiakový škrob
  • čokoláda kakao alebo granko na ozdobenie

Postup varenia:
 

  • Vajíčka si rozdelíme do 2 misiek – do jednej žĺtky a do druhej bielky.
  • Bielky zmiešame s kryštálovým cukrom a nad vodným kúpeľom miešame, až kým sa nám všetok cukor nerozpustí.
  • Potom bielkovo-cukrovú zmes šľaháme (pomocou kuchynského robota) cca 5 minút. Po 5 minútach po častiach prišľahávame 2 PL práškového cukru. Vymiešame na tuhý sneh.
  • Mlieko nalejeme do hrnca a dáme variť. Keď sa mlieko začne variť – opatrne vkladáme do neho pomocou 2 lyžíc obláčiky z pripraveného snehu. Necháme cca 1 minútu povariť a opatrne otočíme na druhú stranu, na ktorej necháme rovnako variť približne 1 minútu. Uvarené obláčiky sitkom vyberieme a dáme zatiaľ do čistej misky.
  • Smotanu dáme do hrnca zohriať. Žĺtky zmiešame s 3 PL práškového cukru a zemiakovým škrobom.
  • Do žĺtkovej zmesi za stáleho miešania vylejeme horúcu smotanu a potom túto zmes prelejeme naspäť do hrnca, kde sa zohrievala smotana. Varíme. Keď nám puding začne príliš hustnúť, tak cez sitko prilejeme odložené mlieko. Mlieko môžeme prilievať postupne, až kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu pudingu. Potom odstavíme.
  • Hotový puding rozdelíme do misiek, pridáme snehové obláčiky a nakoniec môžeme podľa chuti posypať strúhanou čokoládou, kakaom alebo grankom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 638kcalSacharidy: 90gProteíny: 10gTuky: 28gNasýtené tuky: 16gCholesterol: 83mgSodík: 190mgDraslík: 475mgCukry: 90gVitamín A: 1036IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 4µgCalcium: 394mgKyselina listová: 20µgŽelezo: 1mgHorčík: 35mgFosfor: 328mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Vtáčie mlieko
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.