Kávová bábovka s rumom. Dokonalá bábovka k dobrej šálke kávy.
Kávová bábovka s rumom.
Suroviny – Ingrediencie:
- 3 ks vajce
- 200 g kryštálový cukor
- 100 ml olej
- 120 ml mlieko
- 2 PL citrónová šťava
- 300 g hladká múka
- 1.5 KL kypriaci prášok
- 1 štipka soľ
- 2 PL instantná káva
- 2 PL horúca voda
- 2 PL rum
EŠTE POTREBUJEME:
- trochu maslo na vymastenie formy
- trochu hladká múka na vysypanie formy
- trochu práškový cukor na posypanie
Postup varenia:
- Rúru rozohrejeme na 175°C. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a mlieko, v ktorom sme vymiešali citrónovú šťavu. Premiešame.
- K tekutej zmesi preosejeme hladkú múku, kypriaci prášok, soľ a vymiešame hladké cesto.
- V menšej miske zalejeme kávu horúcou vodou, pridáme rum a vymiešame. Ku kávovému základu primiešame 2-3 lyžice cesta a premiešame.
- Dve tretiny bledého cesta navrstvíme do bábovkovej formy, na vrch po celom obvode pridáme kávové cesto, špajľou ich premiešame a zarovnáme zvyškom bledého cesta.
- Kávovú bábovku pečieme (na 175°C) zhruba 50 až 60 minút, alebo kým do stredu zapichnutá špajľa nevyjde čistá.
- Bábovku necháme zhruba 15 minút vychladnúť vo forme, a potom ju opatrne vyklopíme na podnos.
- Podávame k dobrej káve poprášenú preosiatym cukrom.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 17gFosfor: 39mgHorčík: 7mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 46µgCalcium: 23mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 18IUVlákniny: 1gKalórie: 236kcalDraslík: 41mgSodík: 51mgCholesterol: 2mgTransmastné tuky: 1gNasýtené tuky: 1gTuky: 9gProteíny: 3gSacharidy: 36gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
Bábovka