Recepty na obed Recepty na obed

Voňavá kávová bábovka s rumom

Vonava kavova babovka s rumom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Kávová bábovka s rumom. Dokonalá bábovka k dobrej šálke kávy.

Ohodnoďte recept
Voňavá kávová bábovka s rumom
Kávová bábovka s rumom.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 1 hr
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 20 mins
Druh jedla: Olovrant
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 236 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

EŠTE POTREBUJEME:

  • trochu maslo na vymastenie formy
  • trochu hladká múka na vysypanie formy
  • trochu práškový cukor na posypanie

Postup varenia:
 

  • Rúru rozohrejeme na 175°C. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  • Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a mlieko, v ktorom sme vymiešali citrónovú šťavu. Premiešame.
  • K tekutej zmesi preosejeme hladkú múku, kypriaci prášok, soľ a vymiešame hladké cesto.
  • V menšej miske zalejeme kávu horúcou vodou, pridáme rum a vymiešame. Ku kávovému základu primiešame 2-3 lyžice cesta a premiešame.
  • Dve tretiny bledého cesta navrstvíme do bábovkovej formy, na vrch po celom obvode pridáme kávové cesto, špajľou ich premiešame a zarovnáme zvyškom bledého cesta.
  • Kávovú bábovku pečieme (na 175°C) zhruba 50 až 60 minút, alebo kým do stredu zapichnutá špajľa nevyjde čistá.
  • Bábovku necháme zhruba 15 minút vychladnúť vo forme, a potom ju opatrne vyklopíme na podnos.
  • Podávame k dobrej káve poprášenú preosiatym cukrom.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 17gFosfor: 39mgHorčík: 7mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 46µgCalcium: 23mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 18IUVlákniny: 1gKalórie: 236kcalDraslík: 41mgSodík: 51mgCholesterol: 2mgTransmastné tuky: 1gNasýtené tuky: 1gTuky: 9gProteíny: 3gSacharidy: 36gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Bábovka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče

Pridaj komentár