Recepty na obed Recepty na obed

Voňavá cviklová polievka

Voňavá cviklová polievka
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jednoduchá a pritom delikátna polievka úžasnej farby, ako stvorená na zahriatie v chladných zimných dňoch.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Voňavá cviklová polievka
Jednoduchá a pritom delikátna polievka úžasnej farby, ako stvorená na zahriatie v chladných zimných dňoch.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 45 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 55 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 5 ks stredne veľká cvikla
  • 1 vetvička rozmarín
  • 2 lístky bobkový list
  • 1 PL balzamikový ocot
  • 1 PL med
  • soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Cviklu ošúpeme, opláchneme pod studenou vodou a nakrájame na drobné kúsky. 
  • Do väčšej rajnice vložíme nakrájanú cviklu, vetvičku rozmarímu, bobkový list, ocot a med. Pridáme štipku soli a korenia. Všetko zalejeme studenou vodou (cca 1 liter).
  • Polievku privedieme k varu, znížime teplotu a necháme nezakryté variť na miernom ohni asi 45 minút.
  • Keď je cvikla hotová, polievku odstavíme a vyberieme z nej vetvičku rozmarínu aj bobkový list.
  • Obsah rozmixujeme ponorným mixérom, trochu ochutnáme a ak treba dosolíme, prípadne pridáme kvapku medu.
  • Hustú polievku servírujeme s lyžicou kyslej smotany a plátkom bieleho toastu.  

Podobný VideoRecept:

Náš tip:

Keď varíme cviklu a chceme sa presvedčiť či už je uvarená, napichneme jeden kúsok na hrot noža a počkáme či spadne naspäť do hrnca. Ak áno, cvikla je hotová.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gSodík: 1mgDraslík: 3mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mg
Kľúčové slovo: cviklová polievka, polievka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
POLIEVKY · ZELENINOVÉ POLIEVKY
   

Není povolené komentovať.