Recepty na obed Recepty na obed

Vláčny čokoládovo-tvarohový koláč

Vláčny čokoládovo-tvarohový koláč
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Dokonalé splynutie čokolády a tvarohu v krásnom a delikátnom koláčiku.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Vláčny čokoládovo-tvarohový koláč
Dokonalé splynutie čokolády a tvarohu v krásnom a delikátnom koláčiku.
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 40 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 10 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 1974 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

ČOKOLÁDOVÉ CESTO:

TVAROHOVÉ CESTO:

  • 250 g jemný tvaroh
  • 50 g kryštálový cukor
  • 1 KL vanilkový extrakt al. balíček vanilkový cukor
  • 1 ks vajce
  • 1 PL hladká múka extra špeciál

Postup varenia:
 

  • Malú koláčovú formu (20×20 cm) vystelieme papierom na pečenie a jemne ho potrieme kvapkou rastlinného oleja.
  • Čokoládové cesto: nad vodným kúpeľom roztopíme nasekanú čokoládu spolu s maslom.
  • Vo väčšej miske zmiešame cukor, trstinový cukor, kávu, soľ a pridáme celé vajíčka. Všetko spolu vyšľaháme do krémovej j konzistencie.
  • K cukrovému krému postupne primiešame roztopenú čokoládu a nakoniec do zmesi preosejeme múku spolu s kakaom. Vymiešame hladké cesto.
  • Pripravíme si tvarohové cesto: tvaroh, cukor a vanilku vymiešame a zašľaháme celé vajíčko. Nakoniec zapracujeme aj lyžicu múky.
  • Do formy potom po lyžiciach navrstvíme čokoládové cesto. Neroztierame! Do vzniknutých jamiek pridáme opäť lyžicou tvarohové cesto. Potom rozotrieme a zarovnáme.
  • Koláčik pečieme pri nižšej teplote 160°C zhruba 40 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1974kcalSacharidy: 263gProteíny: 10gTuky: 102gNasýtené tuky: 21gCholesterol: 15mgSodík: 1382mgDraslík: 178mgVlákniny: 3gCukry: 200gVitamín A: 4493IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 56mgKyselina listová: 150µgŽelezo: 4mgHorčík: 32mgFosfor: 138mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.