Recepty na obed Recepty na obed

Vláčne hruškové mafiny

Vláčne hruškové mafiny
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vďaka kyslej smotane a zrelým hruškám upečiete tie najvláčnejšie mafiny.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Vláčne hruškové mafiny
Vďaka kyslej smotane a zrelým hruškám upečiete tie najvláčnejšie mafiny.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 135 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 250 g hladká múka
  • 1 balíček kypriaci prášok
  • 1 KL jedlá sóda
  • 150 g práškový cukor
  • 1 KL škorica
  • 80 ml olej
  • 2 ks vajce
  • 2 PL kyslá smotana
  • 4 ks zrelé hrušky

Postup varenia:
 

  • V miske zmiešame naváženú múku s kypriacim práškom, sódou, cukrom a škoricou.
  • V inej väčšej miske spolu vyšľaháme vajíčka s olejom a pridáme kyslou smotanou.
  • Sypké suroviny presypeme k vajíčkovej zmesi a zľahka spojíme obe položky do jemného cesta.
  • Nakoniec jemne primiešame ošúpané, na kocky pokrájané hrušky a zmes rozložíme medzi 12 papierových košíčkov, ktorými sme vystlali plech na mafiny.
  • Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 20 až 25 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 135kcalSacharidy: 16gProteíny: 2gTuky: 7gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 9mgDraslík: 23mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 8mgKyselina listová: 38µgŽelezo: 1mgHorčík: 5mgFosfor: 25mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: mafiny
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· ·
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.