Najlepšia vietnamská polievka PHO BO. Recept na ázijskú polievku, ktorú budete milovať.
Vietnamská polievka PHO BO
Suroviny – Ingrediencie:
NA VÝVAR:
- 2 ks väčšia špiková kosť
- 500 g hovädzí chvost
- 500 g falošná hovädzia sviečkovica
- 1 ks cibuľa väčšia
NA DOCHUTENIE:
- 1 balíček ryžové rezance
- 4 ks šalotka
- 1 zväzok koriander
- 1 zväzok jarná cibuľka
- 1 zväzok vietnamská mäta
- 1 konzerva klíčky mungo
- 2 ks čili paprička
- 1 ks limetka
- soľ, trstinový cukor
PRE ARÓMU:
- 2 ks zázvor
- 3 ks hviezdička anízu
- 2 ks palička škorice
- 3 ks kardamón
- 1 ks cibuľa väčšia
Postup varenia:
- Kosti zalejeme studenou vodou, privedieme k varu a varíme asi 15 minút. Potom ich scedíme a dobre opláchneme, opäť zalejeme a dáme variť spolu s celou očistenou cibuľou a sviečkovicou. Pridáme polievkovú lyžicu soli a cukru a varíme 2 až tri hodiny v závislosti od veľkosti sviečkovice. Nezakrývame a príležitostne zozbierame bielkovinu z povrchu vývaru.
- Medzitým pozdĺžne nakrájame zázvor na plátky, cibuľu rozrežeme na polovicu a spolu s škoricou, anízom a kardamonom, všetko opečieme na suchej panvici ci platni. Tak dosiahneme efektívnejšie uvoľnenie arómy z korenín. Takto pripravené koreniny pridáme k vriacemu vývaru a varíme kým mäsko nezmäkne.
- Ryžové rezance namočíme do studenej vody na 30 minút, následne krátko povaríme (postupujeme podľa návodu na prípravu) a rozdelíme do misiek. Rezance v miskách zalejeme scedeným vývarom, pridáme na plátky nakrájanú sviečkovicu, mungo klíčky, jarné cibuľky, nasekané čili, šalotku, bylinky a tesne pred podávaním pár kvapiek limetkovej šťavy.
Podobný VideoRecept:
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 2mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 16IUVlákniny: 1gKalórie: 2kcalDraslík: 9mgSodík: 1mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED