Recepty na obed Recepty na obed

Vidiecky broskyňový koláč

Vidiecky broskyňový koláč
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Keď jemné maslové cesto ukrýva sladké a horúce broskyne. 

4.67 hviezdičiek 3 hodnotení
Vidiecky broskyňový koláč
Keď jemné maslové cesto ukrýva sladké a horúce broskyne. 
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 45 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 15 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 447 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 8 ks zrelé broskyne alebo kompót
  • 1 KL mletá škorica
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 1 balíček Zlatý klas
  • 80 g kryštálový cukor

CESTO:

PRED PEČENÍM:

Postup varenia:
 

  • Studené maslo pokrájame na kocky a vložíme na 5 minút do mrazničky.
  • Do vychladenej misky si nachystáme ľadovú vodu. Ideálne ak kocky ľadu zalejeme studenou vodou.
  • Múku preosejeme, pridáme soľ, cukor a studené kocky masla. Rukami spracujeme na mrveničkovú zmes, do ktorej postupne po lyžiciach pridávame ľadovú vodu a zakaždým rukami premiesime, kým sa nám cesto nespojí do jedeného celku.
  • Cesto rozrežeme na dve polovice, každú zvlášť zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme na 15 minút do mrazničky.
  • Rúru rozohrejme na 200 °C.
  • Na pomúčenej doske vyvaľkáme prvú polovicu cesta na cca 30 centimetrový kruh a prenesieme ho do koláčovej formy (26 cm). Prečnievajúce kraje ohneme pod cesto po celom obvode formy.
  • Broskyne nakrájame na kocky, premiešame so zlatým klasom, cukrom, vanilkovým cukrom, škoricou a navrstvíme do cestom vystlanej formy. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme do kruhu, od stredu smerom k okrajom urobíme zárezy. Plát prenesieme na formu a cestá na okrajoch dobre uzavrieme a vytvarujeme do úhľadných vlniek.
  • Koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom, poprášime cukrom a dáme upiecť na cca 45 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 447kcalSacharidy: 49gProteíny: 5gTuky: 26gNasýtené tuky: 5gCholesterol: 1mgSodík: 344mgDraslík: 67mgVlákniny: 1gCukry: 10gVitamín A: 1118IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 17mgKyselina listová: 92µgŽelezo: 2mgHorčík: 12mgFosfor: 61mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.