Recepty na obed Recepty na obed

Vianoční ježkovia

Vianoční ježkovia
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Utešené sviatočné pečivo, ktoré poteší malých i veľkých.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Vianoční ježkovia
Utešené sviatočné pečivo, ktoré poteší malých i veľkých.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 13 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 33 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 30 porcií
Kalórie: 62 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTO:

  • 100 g práškový cukor
  • 200 g studené maslo
  • 300 g hladká múka
  • 1 ks vajce
  • 1 balíček vanilkový cukor

ZDOBENIE:

  • 150 g čokoláda
  • 1 PL maslo
  • trochu strúhaný kokos

Postup varenia:
 

  • Do misky navážime a preosejme múku, práškový cukor a pridáme vanilku.
  • Ku sypkým surovinám rozbijeme celé vajíčko a pridáme na kocky pokrájané maslo.
  • Rukami vypracujeme celistvý bochník cesta, ktorý zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 30 minút.
  • Z cesta odoberáme kúsok do dlaní a tvarujeme guličku (priemer asi 4 cm), ktorú potom spracujeme do tvaru na polovicu prerezanej hrušky.
  • Ježkov ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 10 až 13 minút.
  • Ježkov necháme kompletne vychladnúť a medzitým si pripravíme polevu roztopením čokolády a masla.
  • Pomocou štetca nanášame hustú polevu na vrchnú širšiu časť ježkov a hneď obaľujeme v strúhanom kokose.
  • Nakoniec pomocou tenkého štetca vytvoríme očká a noštek zo zvyšnej polevy.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 62kcalSacharidy: 11gProteíny: 1gTuky: 2gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 1mgDraslík: 25mgVlákniny: 1gCukry: 3gVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 3mgKyselina listová: 18µgŽelezo: 1mgHorčík: 8mgFosfor: 18mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: dezert
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.