Recepty na obed Recepty na obed

Vianočková žemľovka s rumom a hrozienkami

Vianočková žemľovka s rumom a hrozienkami
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Delikátne spojenie sladkého pečiva s rumovými hrozienkami.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Vianočková žemľovka s rumom a hrozienkami
Delikátne spojenie sladkého pečiva s rumovými hrozienkami.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 1 hr 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 35 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 430 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Hrozienka namočíme do rumu a trošky vriacej vody.
  • Vo veľkej miske vymiešame vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom a roztopeným maslom (nie horúcim). Pridáme čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, mlieko a smotanu. Opäť premiešame.
  • Vianočku nakrájame na malé kocky, pridáme ju do misky a pomaly tlačíme do tekutej zmesi, aby dobre nasiakla. Necháme odstáť aspoň 15 minút.
  • Rúru rozohrejeme na 170 °C.
  • Zapekaciu misku vymastenú maslom naplníme navlhčenými kúskami vianočky a povrch zasypeme scedenými hrozienkami. Prekryjeme alobalom a pečieme v rúre cca 50 minút. Stiahneme alobal a pečieme ešte ďalších 30 minút do zlatova.
  • Podávame s bielou kávou alebo horúcim kakaom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 430kcalSacharidy: 15gProteíny: 7gTuky: 39gNasýtené tuky: 13gCholesterol: 52mgSodík: 360mgDraslík: 188mgCukry: 14gVitamín A: 1513IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 84mgKyselina listová: 8µgŽelezo: 1mgHorčík: 13mgFosfor: 135mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: žemľovka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.