Recepty na obed Recepty na obed

Veľkonočné škoricové sušienky

Veľkonočné škoricové sušienky
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vďaka efektnému zdobeniu môžete aj klasické sušienky zmeniť na veľkonočnú maškrtu. Vyskúšajte to s touto voňavou škoricouvou verziou…

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Veľkonočné škoricové sušienky
Vďaka efektnému zdobeniu môžete aj klasické sušienky zmeniť na veľkonočnú maškrtu. Vyskúšajte to s touto voňavou škoricouvou verziou…
ČAS PRÍPRAVY: 1 hr 30 mins
ČAS VARENIA: 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 40 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 20 porcií
Kalórie: 82 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

SUŠIENKY:

  • 225 g zmäknuté maslo
  • 2 ČL vanilkový extrakt
  • 1 hrnček kryštálový cukor
  • 1/3 hrnčeka hnedý cukor
  • 2 ks vajce
  • 3 hrnčeky hladká múka
  • 2 ČL mletá škorica
  • 2 ČL vínny kameň kypriaci prášok
  • 2 ČL sóda bikarbóna
  • 1/2 ČL soľ
  • škoricový cukor na obaľovanie

POLEVA:

  • 2 ks vaječný bielok
  • 350 g práškový cukor
  • 1 ČL citrónová šťava
  • potravinárske farbivo žlté, zelené, oranžové, modré…

Postup varenia:
 

  • Sušienky: V miske vymiešame zmäknuté maslo s vanilkovým extraktom. Primiešame kryštálový a hnedý cukor. Následne primiešame aj vajíčka.
  • Do zmesi preosejeme múku, mletú škoricu, vínny kameň (kypriaci prášok), sódu bikarbónu a soľ. Všetko spolu dobre premiešame.
  • Cesto zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme odležať do chladničky na približne 1 hodinu.
  • Rúru vyhrejeme na 190 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
  • Z odležaného cesta rukami odoberáme kúsky, z ktorých následne tvarujeme väčšie guličky.
  • Každú guličku obalíme v škoricovom cukre a dáme na plech.
  • Medzi guličkami necháme dostatok miesta, aby sa mali kde roztiecť.
  • Pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 minút. Po upečení necháme sušienky vychladnúť.
  • Poleva: Vaječné bielky si dáme do misky a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania (šľahania metličkou) necháme prehriať. NEVARÍME.
  • Potom vaječné žĺtky začneme šľahať (šľahačom na nízkych otáčkach). Za stáleho šľahania pridáme trošku citrónovej šťavy a následne po častiach zašľahávame preosiaty práškový cukor.
  • Hotovú polevu si môžeme rozdeliť na viac častí, do ktorých pridáme potravinárske farbivá rôznych farieb.
  • Polevu následne nanesieme do cukrárenského vrecka (alebo mikroténového sáčku) a cez malý otvor zdobíme sušienky.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 82kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 9gNasýtené tuky: 6gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 25mgSodík: 90mgDraslík: 3mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 282IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 3mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 3mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: sušienky
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.