Milé koláčiky v tvare srdca so sušienkovým korpusom a sviežou tvarohovou plnkou.
Suroviny – Ingrediencie:
KORPUS:
- 300 g maslové sušienky
- 120 g maslo
PLNKA:
- 750 g jemný tvaroh
- 150 g práškový cukor
- 1 balíček vanilkový cukor´
- 3 PL hladká múka 00
- 200 g kyslá smotana 14%
- 4 ks vajce M
- 200 g višne kompót + cukor na obalenie
Postup varenia:
- Hlbší plech o veľkosti (33 x 23 cm) potrieme kvapkou oleja a naň potom priložíme papier na pečenie, aby dobre držal na dne i stranách. Odstrihneme väčší kúsok papiera, aby sme mohli za prečnievajúce rohy vytiahnuť stuhnutý koláč z plechu. Alebo môžeme použiť hranatú posuvnú formu, ak ju máme poruke.
- Na korpus si podrvíme sušienky na prach, prilejeme k nim roztopené maslo a vymiešame mokrú zmes utlačíme na dno vystlaného plechu.
- Vo veľkej miske vyšľaháme tvarohy s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a preosiatou múkou do krémova. Na menších otáčkach prišľáháme aj kyslú smotanu a nakoniec postupne (po jednom) aj celé vajcia.
- Plnku vylejeme na korpus, zarovnáme a posypeme višňami, ktoré sme zľahka obalili v troške preosiateho práškového cukru, aby pri pečení neklesli na dno plnky.
- Tvarohový koláč pečieme pri teplote 170°C zhruba 50 minút. Necháme ho úplne vychladnúť pri izbovej teplote. a potom stuhnúť v chladničke cez noc.
- Stuhnutý koláč opatrne uvoľníme z plechu (pomocou vyčnievajúceho papiera). Vykrajovačkou v tvare srdca z neho vykrojíme srdiečka. Odrezky podávame tak, ako sú alebo ich navrstvíme do pohárov a na vrch pridáme čerstvo vyšľahanú šľahačku.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 39mgHorčík: 5mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 9µgCalcium: 39mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 4314IUVlákniny: 1gKalórie: 879kcalDraslík: 59mgSodík: 1137mgCholesterol: 15mgNasýtené tuky: 20gTuky: 97gProteíny: 2gSacharidy: 3gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
Koláč