Recepty na obed Recepty na obed

Turecký borek so špenátom a fetou

Turecký borek so špenátom a fetou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Turecký borek so špenátom a fetou – Ľahučký, slaný koláč ako vynikajúci predkrm či večera.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Turecký borek so špenátom a fetou
Ľahučký, slaný koláč ako vynikajúci predkrm či večera.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 45 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 71 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • plátkov štrúdľové cesto al. phyllo cesto

PLNKA:

  • 200 g špenát
  • 1 ks malá cibuľa
  • 150 g Feta
  • 50 g mozzarella
  • 1 ks vajce
  • 1 PL olivový olej

NA POTRETIE:

  • 1 ks vajce
  • 2 PL biely jogurt
  • 1 PL olivový olej
  • 1 štipka soľ

EŠTE POTREBUJEME:

  • trochu maslo na vymastenie zapekacej misky

Postup varenia:
 

  • Špenát nasekáme na menšie kúsky a navrstvíme ho do misky.
  • Pridáme rozmrvenú fetu, nastrúhanú mozzarellu, nadrobno nasekanú cibuľu, lyžicu oleja a rozšľahané vajce. Všetko spolu premiešame.
  • Zapekaciu misu (25×35 cm) vymastíme maslom, na dno uložíme prvý plát cesta a potrieme ho zmesou vymiešanou z vajíčka, jogurtu, oleja a štipky soli. Položíme druhý plát, potrieme a takto uložíme ešte ďalšie dva pláty (dohromady štyri).
  • Potom na cesto navrstvíme tretinu špenátovo-syrovej plnky, pridáme 2 pláty (každý potrieme), druhú tretinu plnky, 2 pláty cesta a ukončíme zvyškom plnky a 2 plátmi cesta.
  • Vrch potrieme zvyšnou vajíčkovou zmesou, borek pokrájame na štvorce a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C na 30 až 35 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 86mgHorčík: 5mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 7µgCalcium: 124mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 123IUKalórie: 71kcalDraslík: 17mgSodík: 297mgCholesterol: 23mgNasýtené tuky: 4gTuky: 6gProteíny: 4gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: borek, Feta, špenát
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.