Recepty na obed Recepty na obed

Tuniak so strateným vajíčkom

Tuniak so stratenym vajickom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Tuniak so strateným vajíčkom.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Tuniak so strateným vajíčkom
Tuniak so strateným vajíčkom
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 0 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 20 mins
Druh jedla: Raňajky
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 126 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 4 ks krajce špaldového kváskového chleba
  • 4 ks vajce
  • 80 g tuniak Calvo v paradajkovej omáčke
  • 30 g maslo
  • 2 PL olivový olej
  • 50 g rukola
  • 2 ks paradajka
  • 1 PL nakrájaná vňať petržlenu alebo koriandra
  • kôra z citróna

Postup varenia:
 

  • V stredne veľkom hrnci prevaríme vodu a pridáme 1 polievkovú lyžicu octu. Znížime plameň, lyžicou vytvoríme vír a priamo doň rozbijeme vajíčko. Varíme približne 4 minúty a proces opakujeme s ďalšími vajíčkami. Šikovnejší môžu hádzať vajcia aj v 30 sekundovom intervale.
  • Opečieme tenšie krajce chleba, natrieme maslom a rozdrobíme tuniaka. Postrúhame citrónovú kôru a poukladáme listy rukoly. Na chlieb položíme uvarené vajíčko, ktoré sme sitkom vybrali z horúcej vody.
  • Dochutíme morskou soľou, štipkou čierneho korenia a pokvapkáme olivovým olejom. Na záver dozdobíme čerstvým koriandrom, petržlenom a podľa chuti aj chilli lupienkami.
  • Tip: Namiesto chleba môžeme použiť aj nekvasené placky tzv. ”wrapy”. Varianty tuniaka sú tiež voliteľné, pričom najviac sa nám osvedčil v paradajkovej omáčke.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 126kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 13gNasýtené tuky: 3gCholesterol: 7mgSodík: 151mgDraslík: 101mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1141IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 4mgVitamín D: 1µgCalcium: 46mgKyselina listová: 25µgŽelezo: 1mgHorčík: 12mgFosfor: 20mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: tuniak
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · MORSKÉ RYBY · RYBY

Leave a Reply