Recepty na obed Recepty na obed

Tradičný pastiersky koláč

Tradičný pastiersky koláč
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Kto by odolal voňavému slanému koláču s bohatou zemiakovo-syrovou krustou?

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Tradičný pastiersky koláč
Kto by odolal voňavému slanému koláču s bohatou zemiakovo-syrovou krustou?
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 125 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 500 g mleté mäso mix – hovädzie, bravčové
  • 2 ks mrkva
  • 200 g mrazený hrášok
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 2 PL hladká múka
  • 500 ml hovädzí vývar bujón
  • 2 PL rastlinný olej

ZEMIAKOVÉ PYRÉ:

  • 6 ks väčšie zemiaky
  • 200 ml smotana na šľahanie alebo plnotučné mlieko
  • 50 g maslo
  • 100 g strúhaný syr čedar, eidam, ementál, …
  • soľ mleté čierne korenie, rasca, majorán

Postup varenia:
 

  • Očistené zemiaky uvaríme domäkka, scedíme a spolu so smotanou, maslom a soľou popučíme na redšiu kašu. Nakoniec zľahka primiešame syr a necháme stáť bokom.
  • Rúru rozohrejeme na 180 °C.
  • Vo väčšej rajnici rozpálime olej, pridáme nasekanú cibuľu a mleté mäso a spolu opečieme, kým mäsko nestratí ružovú farbu. Potom pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, hrášok a ochutíme soľou a koreninami a zalejme vývarom. Necháme dusiť zhruba 15 minút. Nakoniec primiešame múku a mäsovú zmes navrstvíme na dno pekáča.
  • Celý povrch pokryjeme zemiakovým pyré, zarovnáme a vidličkou vytvoríme v pyré dekoratívne brázdy. Dáme piecť na cca 30 minút.

Podobný VideoRecept:

Vyživovacie hodnoty:

Serving: 1gKalórie: 125kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 13gNasýtené tuky: 5gCholesterol: 17mgSodík: 105mgDraslík: 51mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 506IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 39mgKyselina listová: 3µgŽelezo: 1mgHorčík: 4mgFosfor: 41mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: pastiersky koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
   

Není povolené komentovať.