Recepty na obed Recepty na obed

Tradičné úhrabky

Tradičné úhrabky
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Dve porcie inak pripravených zemiakov delikátne spojených dusenou kapustou a opraženou slaninkou. 

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Tradičné úhrabky
Dve porcie inak pripravených zemiakov delikátne spojených dusenou kapustou a opraženou slaninkou. 
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 15 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 278 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

HALUŠKY:

DUSENÁ KAPUSTA:

  • 2 PL bravčová masť
  • 100 g údenej slaniny
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 1 ks biela kapusta malá hlávka
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, majoránka soľ, mleté čierne korenie
  • 500 g zemiaky na varenie

Postup varenia:
 

  • Zemiaky postrúhame na jemno a vymiešame s múkou a soľou.
  • Z cesta sádzame halušky do vriacej vody a varíme, kým všetky nevyplávajú na povrch. Scedíme a omastíme masťou aby sa nezlepili.
  • V inom hrnci uvaríme do mäkka ďalšiu polovicu zemiakov, ktoré sme ošúpali a nakrájali na menšie kocky.
  • Na masti opražíme na kocky pokrájanú slaninku a nasekanú cibuľku.
  • Pridáme na tenko rezance nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme a pridáme aj trochu drvenej rasce. Krátko podusíme.
  • Vo väčšej mise potom zmiešame halušky, varené zemiaky, podusenú kapustu a môžeme servírovať.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 278kcalSacharidy: 60gProteíny: 8gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 9mgDraslík: 580mgVlákniny: 4gCukry: 1gVitamín A: 3IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 25mgCalcium: 23mgKyselina listová: 112µgŽelezo: 3mgHorčík: 40mgFosfor: 125mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: uhrabky
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
BRAVČOVÉ MÄSO
   

Není povolené komentovať.