Recepty na obed Recepty na obed

Tradičná fučka

Tradičná fučka
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Podpolianske zemiakové pyré, ktoré je obohatené o bravčovú masť a smaženú cibuľku. Najlepšie chutí s kyslým mliekom.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Tradičná fučka
Podpolianske zemiakové pyré, ktoré je obohatené o bravčovú masť a smaženú cibuľku. Najlepšie chutí s kyslým mliekom.
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 25 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 193 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Zemiaky očistíme a pokrájané na menšie kocky dáme variť do osolenej vody.
  • Keď sú zemiaky mäkké, polovicu vody scedíme a hrniec so zemiakmi a zvyšnou vodou vrátime nad plameň.
  • Zemiaky poprášime múkou a za stáleho miešania povaríme asi 1 minútu, až kým nám nevznikne kaša s kúskami zemiakov. Kašu odstavíme, prípadne dochutíme soľou a zjemníme trochou mlieka.
  • V inom hrnci či panvici dáme roztopiť masť, na ktorej upražíme na tenko pokrájanú cibuľku do ružova.
  • Usmaženú cibuľu spolu s masťou nalejeme na zemiakovú fučku.
  • Podávame s kyslým mliekom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 193kcalSacharidy: 44gProteíny: 5gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 15mgDraslík: 1054mgVlákniny: 6gCukry: 2gVitamín A: 5IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 49mgCalcium: 30mgKyselina listová: 40µgŽelezo: 2mgHorčík: 58mgFosfor: 143mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: fučka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.