Recepty na obed Recepty na obed

Toskánska fazuľovo-kapustová polievka (Ribollita)

2x prehriata Ribollita chutí najlepšie!
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

2x prehriata Ribollita chutí najlepšie!

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Toskánska fazuľovo-kapustová polievka (Ribollita)
2x prehriata Ribollita chutí najlepšie!
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 1 hr 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 30 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 9 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 3 PL olivový olej
  • 1 ks červená cibuľa
  • 1 ks mrkva
  • 2 stonky zeler
  • 1 KL sušený al. čerstvý tymian
  • 2 ks bobkový list
  • 2 PL paradajkový pretlak
  • 2 litre voda
  • 1/2 ks menší kel
  • 1/2 ks menšia kapusta biela
  • 2 konzervy biele fazuľky  al. 250 g uvarené
  • podľa chuti soľ, mleté černe korenie

EŠTE POTREBUJEME:

  • 500 g kváskový chlieb
  • 3 PL extra panenský olivový olej

Postup varenia:
 

  • Cibuľu, mrkvu a zeler pokrájame na menšie kúsky a pár minút opražíme na rozhorúčenom oleji.
  • Zeleninu prevoniame tymianom, bobkovým listom a pridáme tiež paradajkový pretlak.
  • Aromatický základ zalejeme vodou a do polievky vložíme na hrubo nasekané listy kelu a kapusty. Zakryjeme a spoločne varíme zhruba hodinu.
  • Medzitým si biele fazuľky scedíme, prepláchneme a polovicu z nich popučíme na pyré, ktoré polievku krásne zahustí.
  • 5
    Po hodine varu z polievky vytiahneme bobkový list a pridáme do nej celé i popučené fazule. Dochutíme soľou a korením a ešte asi 5 minút varíme.
  • Odležaný (deň-dva starý) kváskový chlieb pokrájame na veľmi tenké plátky. Pár ich poukladáme na dno polievkovej misy alebo čistého hrnca, kde sme už naliali trochu polievky, zalejeme 2 naberačkami polievky. Tento proces opakujeme, kým neminieme všetok chlebík a zalejeme ho zvyškom polievky.
  • Všetko ešte pokvapkáme trochou oleja, zakryjeme a po vychladnutí uložíme na noc do chladničky.
  • Na druhý deň polievku opätovne prevaríme a môžeme servírovať.

Vyživovacie hodnoty:

Serving: 3gKalórie: 9kcalTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 1mgCalcium: 1mgŽelezo: 1mg
Kľúčové slovo: polievka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
   

Není povolené komentovať.