Recepty na obed Recepty na obed

Torta Esterházy

Torta Esterházy
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Orechové korpusy z bielkového snehu, prekladané maslovo-žĺtkovým krémom s rumovým nádychom. Všetko zakončené krásnym mramorovým vzorom. To je fantastická torta Esterházy:

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Torta Esterházy
Orechové korpusy z bielkového snehu, prekladané maslovo-žĺtkovým krémom s rumovým nádychom. Všetko zakončené krásnym mramorovým vzorom. To je fantastická torta Esterházy:
ČAS PRÍPRAVY: 40 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 306 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 10 ks bielky
  • 300 g kryštálový cukor
  • 1 PL citrónová šťava
  • 1 KL soľ
  • 380 g mleté vlašské orechy
  • 1 PL polohrubá múka kopcovitá
  • 1 KL kakao
  • 1 KL škorica

KRÉM:

EŠTE POTREBUJEME:

  • 2 PL marhuľový lekvár
  • 120 g mandľové lupienky
  • 100 g biela čokoláda
  • 30 g horká čokoláda

Postup varenia:
 

  • Korpusy: vo veľkej mise vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom, kvapkou citrónovej šťavy a štipkou soli do tuhého snehu.
  • Ku snehu prisypeme orechy, preosejeme múku, kakao, škorica a všetko spolu vymiešame do cesta.
  • Na papier na pečenie si nakreslíme 17 až 18 cm kruhy (2 na jeden papier). Papier položíme na plech (nepokreslenou stranou nahor), do kruhov rozotrieme orechové cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C prvých 5 minút, potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ešte zhruba 15 až 20 minút.
  • Z tejto dávky vyjde 5 až 6 korpusov.
  • Krém: v hrnci spolu vymiešame mlieko, žĺtky, kryštálový cukor, zlatý klas a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Povrch krému prekryjeme fóliou a necháme ho vychladnúť.
  • Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, rumom a mletými orechmi do hladka a postupne zašľahávame vychladnutý krém.
  • Vyskladanie torty: na podnos položíme prvý korpus, potrieme ho plnkou a takto postupujeme až po posledný korpus nanášajúc plnku tak, aby nám ostala aj na potretie bokov torty. Boky potrieme plnkou a posypeme mandľovými lupienkami. Vrchný korpus potrieme lekvárom a tortu uložíme na zhruba 30 minút do chladničky.
  • Na koniec vrch potrieme roztopenou bielou čokoládou a pomocou vrecka na bielu čokoládu nastriekame pásiky z horkej čokolády. Hrotom noža alebo špáradlom dotvoríme mramorový dekór a tortu uložíme do chladu na aspoň 4 hodiny (ideálne cez noc), kým ju začneme krájať a servírovať.

Podobný VideoRecept:

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 306kcalSacharidy: 37gProteíny: 1gTuky: 18gNasýtené tuky: 4gCholesterol: 3mgSodík: 244mgDraslík: 55mgVlákniny: 1gCukry: 37gVitamín A: 799IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 44mgKyselina listová: 2µgŽelezo: 1mgHorčík: 4mgFosfor: 34mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Esterházy
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Maďarská kuchyňa · Zákusky
   

Není povolené komentovať.