Recepty na obed Recepty na obed

Torta Caprese (bez múky)

Torta Caprese (bez múky) Ľahučká mandľovo čokoládová torta, ktorú si okamžite zamilujete.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Ľahučká mandľovo čokoládová torta, ktorú si okamžite zamilujete.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Torta Caprese (bez múky)
Ľahučká mandľovo čokoládová torta, ktorú si okamžite zamilujete.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 35 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 55 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 10 porcií
Kalórie: 166 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Mandle nasypeme do mixéra a rozmixujeme na prach, v ktorom ale ostanú ešte maličké kúsky celých orieškov.
  • Maslo pokrájané na menšie kocky a čokoládu dáme v miske roztopiť nad vodný kúpeľ. Potom odložíme bokom a necháme vychladnúť.
  • Medzitým si oddelíme žĺtky od bielkov.
  • Žĺtky vymiešame s cukrom (100 g), strúhanou kôrou z polovice pomaranča a soľou do hladkého krému.
  • Potom prilejeme vychladnutú čokoládovú zmes a spolu dobre vymiešame.
  • Potom už len zľahka zapracujeme mandľové omrvinky.
  • A nakoniec zapracujeme tuhý sneh z bielkov a cukru (50 g).
  • Rúru rozohrejeme na 180°C a dno tortovej formy (23 cm) vyložíme papierom na pečenie.
  • Cesto navrstvíme do formy, uhladíme (utrasieme) a pečieme cca 30 až 40 minút.
  • Vychladnutú tortu posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať len tak samotnú či čerstvo ušľahanou šľahačkou.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 166kcalSacharidy: 15gProteíny: 1gTuky: 12gNasýtené tuky: 3gCholesterol: 1mgSodík: 152mgDraslík: 7mgCukry: 15gVitamín A: 539IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 5mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 4mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: torta
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Talianska kuchyňa · Torty
   

Není povolené komentovať.