Recepty na obed Recepty na obed

Tofu puding so zázvorovým sirupom

Tofu puding so zazvorovym sirupom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Tradičná pochúťka zo sójového mlieka s korenistým, sladkým sirupom.

Ohodnoďte recept
Tofu puding so zázvorovým sirupom
Tradičná pochúťka zo sójového mlieka s korenistým, sladkým sirupom.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 25 mins
Druh jedla: Olovrant
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 2 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

TOFU PUDING:

  • 1 liter sójové mlieko nesladené
  • 12 g prášková želatína

ZÁZVOROVÝ SIRUP:

  • 250 ml voda
  • 3 PL trstinový cukor
  • 1 ks čerstvý zázvor 5 cm

Postup varenia:
 

  • Do rajnice nalejeme zhruba tretinu mlieka (3 dcl).
  • Na hladinu mlieka rozprášime želatínu a necháme ju napučať zhruba 5 minút. Potom rajnicu prenesieme nad mierny plameň a za stáleho miešania zahrievame, kým sa želatína úplne nerozpustí.
  • Ak nám nevyhovuje použitie dostupnej želatíny, môžeme jej stužovacie účinky nahradiť tradičnejším práškom gypsum v kombinácii s jemným škrobom. Alebo soľou nigari, ktorá sa používa aj pri výrobe tofu. V takom prípade postupujeme podľa návodu na obale.
  • Horúce mlieko precedíme cez husté sitko k zvyšnému mlieku (7 dcl), premiešame a v miske uložíme do chladničky cez noc.
  • Na druhý deň si pripravíme sirup: v menšom hrnci zahrejeme vodu, cukor a na tenké plátky pokrájaný zázvor. Všetko prevedieme k varu na miernom ohni povaríme zhruba 10 minút. Scedíme.
  • Stuhnutý tofu puding naberáme lyžicou do misky, prelejeme ho sirupom a môžeme pridať napríklad aj pražené arašidy a obľúbené ovocie.

Náš tip:

Ešte lepší výsledok dosiahneme s domácim sójovým mliekom, ktoré je hustejšie ako kupované a dodá pudingu ešte lepšiu, krémovejšiu textúru.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgCalcium: 1mgKalórie: 2kcalDraslík: 1mgSodík: 1mgSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: tofu
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Zákusky
   

Není povolené komentovať.