Tradičná pochúťka zo sójového mlieka s korenistým, sladkým sirupom.
Suroviny – Ingrediencie:
TOFU PUDING:
- 1 liter sójové mlieko nesladené
- 12 g prášková želatína
ZÁZVOROVÝ SIRUP:
- 250 ml voda
- 3 PL trstinový cukor
- 1 ks čerstvý zázvor 5 cm
Postup varenia:
- Do rajnice nalejeme zhruba tretinu mlieka (3 dcl).
- Na hladinu mlieka rozprášime želatínu a necháme ju napučať zhruba 5 minút. Potom rajnicu prenesieme nad mierny plameň a za stáleho miešania zahrievame, kým sa želatína úplne nerozpustí.
- Ak nám nevyhovuje použitie dostupnej želatíny, môžeme jej stužovacie účinky nahradiť tradičnejším práškom gypsum v kombinácii s jemným škrobom. Alebo soľou nigari, ktorá sa používa aj pri výrobe tofu. V takom prípade postupujeme podľa návodu na obale.
- Horúce mlieko precedíme cez husté sitko k zvyšnému mlieku (7 dcl), premiešame a v miske uložíme do chladničky cez noc.
- Na druhý deň si pripravíme sirup: v menšom hrnci zahrejeme vodu, cukor a na tenké plátky pokrájaný zázvor. Všetko prevedieme k varu na miernom ohni povaríme zhruba 10 minút. Scedíme.
- Stuhnutý tofu puding naberáme lyžicou do misky, prelejeme ho sirupom a môžeme pridať napríklad aj pražené arašidy a obľúbené ovocie.
Náš tip:
Ešte lepší výsledok dosiahneme s domácim sójovým mliekom, ktoré je hustejšie ako kupované a dodá pudingu ešte lepšiu, krémovejšiu textúru.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgCalcium: 1mgKalórie: 2kcalDraslík: 1mgSodík: 1mgSacharidy: 1gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED