Recepty na obed Recepty na obed

Tiramisu rezy

Recepty na obed - Tiramisu rezy
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Tiramisu rezy – Nadýchané kakaové korpusy potreté sviežim krémom a prevoňané kávou a orieškovým likérom.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Tiramisu rezy
Nadýchané kakaové korpusy potreté sviežim krémom a prevoňané kávou a orieškovým likérom.
ČAS PRÍPRAVY: 25 mins
ČAS VARENIA: 25 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Druh jedla: Desiata, Večera
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 295 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

KORPUS:

NA POLIATIE:

  • 100 espresso espresso
  • 2 PL mandľový likér

KRÉM:

  • 500 g Mascarpone
  • 250 g jemný tvaroh
  • 100 g cukor práškový
  • 250 ml smotana na šľahanie

Postup varenia:
 

  • Korpus: celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. 
  • Potom do peny preosejeme múku, kakao a kypriaci prášok a zľahka zapracujeme tak, aby stratili čo najmenej vzduchu.
  • Nakoniec primiešame olej, vodu a cesto navrstvíme do hlbokého plechu (20×20 cm) vystlaného papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 25 minút.
  • Keď vychladne ostrým nožom ho prerežeme na dva pláty.
  • Krém: mascarpone a tvaroh vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme vychladnutú smotanu a šľaháme do nadýchaného krému.
  • Vyskladanie: plech vyložíme potravinárskou fóliou a na dno uložíme prvý plát, ktorý pokvapkáme espressom vymiešaným s likérom. Navlhčený korpus potrieme polovicou krému, priložíme druhý korpus, ktorý tiež navlhčíme a potrieme krémom. Zarovnáme a uložíme do chladu na minimálne 3 hodiny.
  • Keď je zákusok vychladnutý, rúčkou od varechy urobíme na povrchu (v kréme) brázdy a koláč zasnežíme preosiatym kakaom.  

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 295kcalSacharidy: 17gProteíny: 4gTuky: 23gNasýtené tuky: 14gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 54mgSodík: 57mgDraslík: 327mgVlákniny: 1gCukry: 9gVitamín A: 716IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 101mgKyselina listová: 2µgŽelezo: 1mgHorčík: 30mgFosfor: 54mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: tiramisu
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· ·
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Talianska kuchyňa · Zákusky
   

Není povolené komentovať.