Recepty na obed Recepty na obed

Teplý zemiakový šalát so slaninkou

Teplý zemiakový šalát so slaninkou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Zemiakový šalát je vynikajúci aj v tejto horúcej verzii.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Teplý zemiakový šalát so slaninkou
Zemiakový šalát je vynikajúci aj v tejto horúcej verzii.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 45 mins
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 kg malé zemiaky
  • trochu mletá červená paprika
  • trochu olej
  • 150 g prerastená slanina
  • 1 ks veľka cibuľa
  • 1 PL balzamikový ocot
  • 1 PL francúzska horčica
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie
  • 1 hrsť petržlenová vňať

Postup varenia:
 

  • Zemiaky povaríme v šupke asi 15 minút (nie úplne do mäkka), scedíme, prepolíme a vysypeme na plech. Zľahka ich posolíme, poprášime mletou paprikou, pokvapkáme olejom a dáme do rúry vyhriatej na 220°C na 10 až 15 minút, aby krásne zhnedli.
  • Upečené zemiaky vyzerajú v šaláte krásne. Ak ich však nechcete opekať, pokojne tento krok vynechajte a uvarte ich do mäkka už vo vode.
  • Medzitým si na rozpálenej panvici opečieme na kocky pokrájanú slaninu do chrumkava.
  • Slaninu vyberieme a do vypečenej masti pridáme na drobno nasekanú cibuľu, ktorú opečieme do zlato-hneda.
  • Keď je cibuľka hotová, panvicu odstavíme a primiešame k nej ocot a horčicu, čím vytvoríme zálievku.
  • Vo veľkej sklenenej miske potom premiešame upečené zemiaky, slaninu, zálievku, čerstvo zomleté čierne korenie a nasekanú petržlenovú vňať.
  • Šalát podávame ešte teplý. Samotný alebo ako prílohu k dusenému mäsku.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gSodík: 12mgDraslík: 7mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 85IUVitamín C: 1mgCalcium: 2mgKyselina listová: 2µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 2mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Zemiakový šalát
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · PRÍLOHY
   

Není povolené komentovať.