Recepty na obed Recepty na obed

Tekvicová pizza

Tekvicová pizza
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vynikajúca jesenná pizza so smotanovým základom.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Tekvicová pizza
Vynikajúca jesenná pizza so smotanovým základom.
ČAS PRÍPRAVY: 1 hr 30 mins
ČAS VARENIA: 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 40 mins
Druh jedla: Večera
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 5 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTO:

  • 300 g polohrubá al. chlebová múka
  • 1/2 KL soľ
  • 1 PL olivový olej
  • 220 ml vlažná voda
  • 1/4 kocky čerstvé droždie al. ½ balíček sušené droždie

SMOTANOVÝ ZÁKLAD:

  • 1 téglik kyslá smotana
  • 1 PL citrónová šťava
  • 2 strúčiky cesnak
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie

OBLOHA:

  • 1/2 ks tekvica maslová al. hokkaido
  • 1 ks sladký zemiak
  • 1 ks červená cibuľa
  • 2 balíčky mozzarella

Postup varenia:
 

  • Múku, soľ a olej premiešame spolu v miske.
  • Vo vlažnej vode rozmiešame droždie a rukou alebo mixérom (hnetacími hákmi) spracujeme elastické cesto (cca 10 minút). Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  • Medzitým si vymiešame omáčku z kyslej smotany, pretlačené cesnaku a citrónovej šťavy, ktorú ešte dochutíme soľou a korením.
  • Vo vriacej vode uvaríme tekvicu a sladký zemiak, ktoré sme ošúpali a pokrájali na kocky. Necháme vychladnúť.
  • Z vykysnutého cesta vytlačíme vzduch, vypracujeme jeden väčší alebo dva menšie bochníky, ktoré necháme ešte 15 minút podkysnúť.
  • Cesto roztiahneme od stredu ku krajom do kruhu, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Nanesieme omáčku a na vrch poukladáme tekvicu, zemiaky, mesiačiky červenej cibuľky a kúsky potrhanej mozzarelly.  
  • Pizzu pečieme v rúre vyhriatej na 230°C približne 7 až 9 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 5kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 52mgDraslík: 3mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 3IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 4mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 3mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: pizza, Tekvicová pizza
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
CESTOVINY · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.