Recepty na obed Recepty na obed

Talianska zeleninová polievka (Acquacotta)

Polievka ma obed -
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Acqua cotta, v preklade varená voda, je oveľa nápaditejšia polievka, ako napovedá jej pomenovanie.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Talianska zeleninová polievka (Acquacotta)
Acqua cotta, v preklade varená voda, je oveľa nápaditejšia polievka, ako napovedá jej pomenovanie.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 3 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

EŠTE POTREBUJEME:

  • 6 plátkov biely chlieb

Postup varenia:
 

  • Zeler, cibuľu a mrkvu nakrájame na malé kocky.
  • V hrnci zahrejeme olej a pridáme nakrájanú zeleninu. Restujeme do mäkka, zhruba 5 minút.
  • Potom pridáme čili a listy špenátu. Miešame, kým špenát nestratí svoj objem.
  • Následne všetko zalejeme vývarom, pridáme paradajky z konzervy a všetko spolu povaríme asi 10 minút.
  • Pred koncom varenia do polievky primiešame vajíčka rozšľahané s parmezánom a minútku zavaríme. Polievku ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a korením.
  • Na dno polievkového taniera položíme plátok chleba a zalejeme ho polievkou. Na vrch môžeme pridať pošírované vajíčko.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 3kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mg
Kľúčové slovo: Acquacotta
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
   

Není povolené komentovať.