Recepty na obed Recepty na obed

Ťahaná maková štrúdľa s višňam

Tahana makova strudla s visnami
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Recept na ťahanú makovú štrúdľu s višňami. Maková klasika z babičkinej kuchyne.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Ťahaná maková štrúdľa s višňam
Recept na ťahanú makovú štrúdľu s višňami. Maková klasika z babičkinej kuchyne.
ČAS PRÍPRAVY: 1 hr 20 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 40 mins
Druh jedla: Desiata, Večera
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 1259 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTO:

PLNKA:

  • 50 g zmäknuté maslo
  • 250 g mletý mak
  • 100 g práškový cukor
  • 200 g višne z kompótu

Postup varenia:
 

  • Všetky suroviny na cesto vložíme do misky a rukou vypracujeme. Keď sa spoja, preložíme cesto na pomúčenú dosku a hnetieme zhruba 10 minút do hladkého cesta.
  • Bochník cesta potrieme kvapkou oleja, zabalíme do fólie a necháme zhruba hodinku odpočívať pri izbovej teplote.
  • Neskôr cesto položíme do stredu obrusu (plachty), ktorý sme posypali múkou a pomaly ho rozťahujeme do strán.
  • Ťahané cesto potrieme rozpusteným maslom, posypeme makom premiešaným s cukrom a stredom rozsypeme višne. Orežeme nerovné okraje a pomocou obrusu zavinieme štrúdľu.
  • Štrúdľu premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme kvapkou oleja, vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme 15 až 20 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1259kcalSacharidy: 183gProteíny: 25gTuky: 46gNasýtené tuky: 26gTransmastné tuky: 2gCholesterol: 108mgSodík: 749mgDraslík: 269mgVlákniny: 6gCukry: 1gVitamín A: 1250IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 48mgKyselina listová: 441µgŽelezo: 11mgHorčík: 54mgFosfor: 271mgZinok: 2mg
Kľúčové slovo: štrúdľa
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.