Netradičná kombinácia surovín v jednom z najjemnejších sladkých chlebíkov, aký ste kedy jedli.
Netradičná kombinácia surovín v jednom z najjemnejších sladkých chlebíkov, aký ste kedy jedli.
Suroviny – Ingrediencie:
- 4 ks vajce
- 140 g kryštálový cukor 70 plus 70 g
- 60 ml olej
- 80 ml mlieko
- 1 KL vanilkový extrakt
- 125 g hladká múka
- 1/2 KL soľ
- 1 KL kypriaci prášok
- 1/2 KL citrónová šťava do snehu
- 100 g tvrdý strúhaný syr
Postup varenia:
- Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov.
- Žĺtky s polovicou cukru (70 g) vyšľaháme do peny a prilejeme olej, mlieko a vanilkový extrakt. Všetko spolu premiešame.
- Do tekutých surovín potom preosejeme múku so soľou a kypriacim práškom. Vymiešame hladké cesto.
- Z bielkov, kvapky citrónu začneme šľahať sneh, keď sa stane nepriehľadným postupne pridáme zvyšok cukru (70 g) a vyšľaháme tuhý, lesklý sneh.
- Sneh postupne zľahka primiešame do žĺtkového cesta. Cesto rozdelíme medzi dve formy na chlieb, ktoré sme vymazali maslom a vysypali múkou.
- Na vrch oboch ciest rozsypeme na jemno postrúhaný syr a dáme piecť rúry vyhriatej na 180°C na zhruba 30 minút. Bochníky necháme 10 -15 minút vychladnúť vo formách a neskôr vyklopíme na mriežku, aby úplne vychladli.
- Chlebík servírujeme s obľúbeným ovocím. Napríklad s čerstvými čučoriedkami.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 144gFosfor: 232mgHorčík: 36mgŽelezo: 6mgKyselina listová: 235µgCalcium: 172mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 151IUVlákniny: 3gKalórie: 1582kcalDraslík: 249mgSodík: 344mgCholesterol: 23mgTransmastné tuky: 1gNasýtené tuky: 6gTuky: 64gProteíny: 16gSacharidy: 240gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
Recepty