Recepty na obed Recepty na obed

Syrníky: Tvarohové lievance s hrozienkami

Syrniky- Tvarohove lievance s hrozienkami
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Ak máte radi tvaroh, tieto vysoké lievance takmer výlučne z tvarohu si zamilujete.

Ohodnoďte recept
Syrníky: Tvarohové lievance s hrozienkami
Ak máte radi tvaroh, tieto vysoké lievance takmer výlučne z tvarohu si zamilujete.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 25 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 10 porcií
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Hrozienka prelejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť.
  • Do misky si cez jemné sitko pretlačíme hrudkovitý tvaroh, pridáme celé vajce, vychladnuté horzienka, cukor a múku. Vypracujeme tuhšie cesto.
  • Z cesta postupne odoberáme lyžicou a na pomúčenej doske alebo tanieri tvarujeme asi 1, 5 cm hrubé lievance s priemerom približne 5 cm.
  • Lievance pečieme na rozpálenom oleji alebo masle (prípadne ich kombinácii) do ružova z každej strany.
  • Podávame s kyslou smotanou a medom či obľúbeným džemom.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 1mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín A: 1IUKalórie: 1kcalDraslík: 1mgSodík: 1mgCholesterol: 1mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: lievance
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče

Pridaj komentár