Recepty na obed Recepty na obed

Svieže rizoto s fetou a citrónom

Tie najjednoduchšie veci bývajú často najchutnejšie. To platí i o tomto skvelom rizote.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Tie najjednoduchšie veci bývajú často najchutnejšie. To platí i o tomto skvelom rizote.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Svieže rizoto s fetou a citrónom
Tie najjednoduchšie veci bývajú často najchutnejšie. To platí i o tomto skvelom rizote.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 25 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 14 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 PL olivový olej
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 250 g ryža na rizoto arborio, carnaroli, baldo…
  • 1.5 litra zeleninový vývar bujón
  • 1 ks citrón kôra, šťava
  • 50 g syr Feta
  • 1 hrsť petržlenová vňať
  • 1 PL maslo
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Vo väčšej rajnici zahrejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Opekáme zhruba 5 minút, kým cibuľka nezmäkne.
  • Pridáme pretlačený cesnak, krátko restujeme a prisypeme ryžu.
  • Ryžu postupne (po naberačkách) zalievame vývarom a za občasného miešania varíme na miernom ohni, kým nebude al dente.
  • Ku koncu pridáme postrúhanú citrónovú kôru, scedenú šťavu, rozmrvenú fetu a všetko premiešame.
  • Rajnicu odstavíme z plameňa a primiešame nasekanú petržlenovú vňať, maslo a podľa chuti dosolíme a dokoreníme.
  • Rizoto podávame posypané troškou rozmrvenej fety a ešte kvapkou citrónovej šťavy.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 14kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 5mgDraslík: 8mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 60IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 3mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 2mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: rizoto
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · RIZOTO · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.