Recepty na obed Recepty na obed

Sviečková Wellington

Sviečková Wellington
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Hovädzia sviečková potretá hubovým pyré, zabalená v lístkovom ceste a upečená akurát dosť, aby bola v strede krásne ružová. Neodolateľná roláda, hodná sviatočného stola.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Sviečková Wellington
Hovädzia sviečková potretá hubovým pyré, zabalená v lístkovom ceste a upečená akurát dosť, aby bola v strede krásne ružová. Neodolateľná roláda, hodná sviatočného stola.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 40 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 3 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

HUBOVÉ PYRÉ:

  • 1 PL maslo
  • 1 PL olivový olej
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 vetvička čerstvý rozmarín
  • 400 g hnedé šampiňóny
  • 100 g kuracie pečienky
  • 1 PL worčestrová omáčka
  • 1 hrsť strúhanka
  • 1 balíček lístkové cesto
  • 1 ks vajce na potretie
  • soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Rolku sviečkovej dobre osolíme a okoreníme s čerstvo zomletým čiernym korením.
  • Na veľkej panvici rozhorúčime maslo a mäsko v ňom sprudka opekáme a obraciame, kým sa nezatiahne po celom obvode. Nezabudneme pomocou kuchynských klieští opiecť aj vrch a spodok rolky.
  • Sviečkovú položíme na tanier či dosku a pomocou kuchynského štetca ju potrieme horčicou.
  • Vo výpeku na panvici rozpustíme maslo, pridáme olej a speníme nasekanú cibuľku, cesnak a nasekaný rozmarín. Posolíme.
  • Huby pokrájame na väčšie kúsky a pridáme ich do panvice. Dusíme ich, kým nestratia vodu a nezmäknú – 10 až 12 minút.
  • Potom pridáme kuracie pečienky, worčester a opekáme ďalších 5 minút.
  • Zmes posekáme na doske na maličké kúsky a premiešame so strúhankou.
  • Rúru rozohrejeme na 200°C.
  • Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik alebo použijeme už vyvaľkané a v strede potrieme hubovým pyré, tak aby nám ostali nám z každej strany ostal asi 2 cm hrubý lem čistého cesta.
  • Mäsovú rolku uložíme na jeden z okrajov rozotretého pyré a lemy cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  • Zrolujeme a z bokov uzavrieme pritlačením hornej a dolnej časti cesta. Uzáverové časti cesta pritlačíme vidličkou a roládu opatrne premiestnime na plech, či pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením ju dobre potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  • Roládu pečieme v spodnej časti rúry zhruba 40 minút (200°C).
  • Po upečení krájame na asi 1,5 centimetrové plátky a podávame so zeleninou dusenou na masle.

Náš tip:

Aby sme predišli premočeniu spodnej časti rolády počas pečenia v rúre, môžeme plech /pekáč nechať dve minútky nad plameňom, aby sa nám spodok pripiekol a zacelil ešte pre vložením do rúry.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 1mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 9IUVlákniny: 1gKalórie: 3kcalDraslík: 1mgSodík: 2mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Sviečková, Wellington
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
HOVÄDZIE MÄSO · MÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.