Hovädzia sviečková potretá hubovým pyré, zabalená v lístkovom ceste a upečená akurát dosť, aby bola v strede krásne ružová. Neodolateľná roláda, hodná sviatočného stola.
Hovädzia sviečková potretá hubovým pyré, zabalená v lístkovom ceste a upečená akurát dosť, aby bola v strede krásne ružová. Neodolateľná roláda, hodná sviatočného stola.
Suroviny – Ingrediencie:
- 700 g hovädzia sviečková
- 1 PL maslo
- 2 PL anglická horčica alebo francúzska
HUBOVÉ PYRÉ:
- 1 PL maslo
- 1 PL olivový olej
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 1 vetvička čerstvý rozmarín
- 400 g hnedé šampiňóny
- 100 g kuracie pečienky
- 1 PL worčestrová omáčka
- 1 hrsť strúhanka
- 1 balíček lístkové cesto
- 1 ks vajce na potretie
- soľ mleté čierne korenie
Postup varenia:
- Rolku sviečkovej dobre osolíme a okoreníme s čerstvo zomletým čiernym korením.
- Na veľkej panvici rozhorúčime maslo a mäsko v ňom sprudka opekáme a obraciame, kým sa nezatiahne po celom obvode. Nezabudneme pomocou kuchynských klieští opiecť aj vrch a spodok rolky.
- Sviečkovú položíme na tanier či dosku a pomocou kuchynského štetca ju potrieme horčicou.
- Vo výpeku na panvici rozpustíme maslo, pridáme olej a speníme nasekanú cibuľku, cesnak a nasekaný rozmarín. Posolíme.
- Huby pokrájame na väčšie kúsky a pridáme ich do panvice. Dusíme ich, kým nestratia vodu a nezmäknú – 10 až 12 minút.
- Potom pridáme kuracie pečienky, worčester a opekáme ďalších 5 minút.
- Zmes posekáme na doske na maličké kúsky a premiešame so strúhankou.
- Rúru rozohrejeme na 200°C.
- Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik alebo použijeme už vyvaľkané a v strede potrieme hubovým pyré, tak aby nám ostali nám z každej strany ostal asi 2 cm hrubý lem čistého cesta.
- Mäsovú rolku uložíme na jeden z okrajov rozotretého pyré a lemy cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Zrolujeme a z bokov uzavrieme pritlačením hornej a dolnej časti cesta. Uzáverové časti cesta pritlačíme vidličkou a roládu opatrne premiestnime na plech, či pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením ju dobre potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Roládu pečieme v spodnej časti rúry zhruba 40 minút (200°C).
- Po upečení krájame na asi 1,5 centimetrové plátky a podávame so zeleninou dusenou na masle.
Náš tip:
Aby sme predišli premočeniu spodnej časti rolády počas pečenia v rúre, môžeme plech /pekáč nechať dve minútky nad plameňom, aby sa nám spodok pripiekol a zacelil ešte pre vložením do rúry.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 1mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 9IUVlákniny: 1gKalórie: 3kcalDraslík: 1mgSodík: 2mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED