Recepty na obed Recepty na obed

Sviatočná rybacia polievka

Recepty na obed - Sviatočná rybacia polievka
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jednoduchá, aromatická a sýta polievka nielen na štedrovečerný stôl.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Sviatočná rybacia polievka
Jednoduchá, aromatická a sýta polievka nielen na štedrovečerný stôl.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 2 hrs 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 2 hrs 45 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 6 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

VÝVAR:

  • 1 ks kapor hlava, plutvy, chvost
  • 1 ks cibuľa
  • 2 litre voda
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, nové korenie, bobkový list

POLIEVKA:

  • 2 ks kapor podkovička
  • 2 PL paradajkový pretlak
  • 3 strúčiky cesnak
  • 2 PL olej
  • 2 ks cibuľa
  • 2 ks mrkva
  • 2 ks paprika biela
  • 1 KL paprika mletá

Postup varenia:
 

  • Podkovičky kapra prepolíme a v miske zmiešame s paradajkovým pretlakom a pretlačeným cesnakom. Uložíme do chladu.
  • Do väčšieho hrnca vložíme rybacie kúsky (hlava, chvost, plutvy), pridáme koreniny, celú cibuľu a zalejeme vodou.
  • Privedieme k varu a na miernom ohni varíme cca 2 hodiny. Nakoniec scedíme vývar.
  • Potom v hrnci na oleji opražíme nahrubo posekané cibule, pridáme  na kocky pokrájanú mrkvu a rezančeky papriky.
  • Zeleninu jemne posolíme, zaprášime mletou paprikou a po chvíľke restovania zalejeme pripraveným vývarom.
  • Po zhruba 20 minútach varenia do polievky pridáme podkovičky kapra spolu s paradajkovým pretlakom a cesnakom, a všetko spolu povaríme ešte 15 minút.
  • Polievku podľa chuti môžeme zjemniť kyslou smotanou a podávať s krajcom bieleho chlebíka.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 6kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 6mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 24IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 2mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 2mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Varenie
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· ·
                           
Kategórie receptov:
POLIEVKY · VÝVARY
   

Není povolené komentovať.