Recepty na obed Recepty na obed

Sviatočná kapustnica

Recepty na obed - Sviatočná kapustnica
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Pôst sa skončil. Pripravíme si poctivú kapustnicu s mäskom i klobáskou. 

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Sviatočná kapustnica
Pôst sa skončil. Pripravíme si poctivú kapustnicu s mäskom i klobáskou.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 1 hr
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 10 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 14 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 400 g kyslá kapusta
  • 300 g údené mäso
  • 5 ks domáca klobáska
  • 2 hrste sušené huby
  • 1 PL bravčová masť
  • 1 ks cibuľa
  • 1 PL hladká múka
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika

Postup varenia:
 

  • Mäso a klobásky zalejeme vodou a spolu povaríme zhruba 30 minút. Údeniny môžete variť spolu s kapustou, ale varením oddelene sa vyhnete prípadnej prílišnej slanosti polievky.
  • Do iného hrnca vložíme kyslú kapustu spolu s juškou (šťavou), pridáme huby, všetko zalejeme vodou (zhruba 2 litre) a povaríme spoločne, kým huby i kapusta nezvláčnejú (40 minút).
  • Mäso pokrájame na kúsky a klobásky na kolieska a zamiešame ich do polievky.
  • Na panvici rozpustíme bravčovú masť a orestujeme na  nej na drobno nakrájanú cibuľku. Pridáme múku a pripravíme zápražku, ktorú zafarbíme mletou paprikou, zriedime vodou a prelejeme do vriacej kapustnice.
  • Všetko spolu prevaríme ešte 5 minút a prípadne dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Polievku podávame s maslovými haluškami, čerstvým chlebíkom alebo uvarenými zemiakmi.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 14kcalSacharidy: 3gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 14mgDraslík: 115mgVlákniny: 2gCukry: 1gVitamín A: 500IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 16mgCalcium: 18mgKyselina listová: 40µgŽelezo: 1mgHorčík: 14mgFosfor: 21mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Varenie
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
MÄSOVÉ POLIEVKY · POLIEVKY
   

Není povolené komentovať.