Recepty na obed Recepty na obed

Švédsky kakaový koláč (Kladdkaka)

`recept na obed - Jednoduchý, a pritom hriešne dobrý a neodolateľný múčnik.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jednoduchý, a pritom hriešne dobrý a neodolateľný múčnik.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Švédsky kakaový koláč (Kladdkaka)
Jednoduchý, a pritom hriešne dobrý a neodolateľný múčnik.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 182 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • V miske vymiešame zahriate rozpustené maslo s cukrom a vanilkovým cukrom, kým sa cukor nerozpustí.
  • Potom pridáme preosiate kakao, zamiešame a po jednom zapracujeme aj celé vajcia.  
  • Nakoniec už len zľahka zamiešame múku so soľou a cesto nalejeme do torotvej formy (22 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie.
  • Pečieme v rúre rozohriatej na 180°C zhruba 20 minút. Koláč môže byť v strede ešte mäkký, to je žiaduce.
  • Poddávame s dobrou kávou, zasnežený práškovým cukrom, prípadne aj s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo čerstvo ušľahanou šľahačkou.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 30gFosfor: 53mgHorčík: 28mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 29µgCalcium: 9mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 1IUVlákniny: 2gKalórie: 182kcalDraslík: 93mgSodík: 50mgCholesterol: 1mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 3gSacharidy: 44gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Kladdkaka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.