Recepty na obed Recepty na obed

Švédska mandľová torta

Švédska mandľová torta
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Túto tortu možno tiež poznáte z kaviarní zo známeho obchodu s nábytkom. Je fantastická!

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Švédska mandľová torta
Túto tortu možno tiež poznáte z kaviarní zo známeho obchodu s nábytkom. Je fantastická!
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Druh jedla: Olovrant
Kuchyňa: Švédska kuchyňa
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 211 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

KORPUSY:

PLNKA:

NA VRCH:

  • mandľové plátky práškový cukor

Postup varenia:
 

  • Mandle (nelúpané) rozmixujeme na prach a rúru rozohrejeme na 170°C.
  • Korpusy: Vajcia rozklepneme, oddelíme žĺtky od bielkov a bielky spolu so soľou a za postupného pridávania cukru vyšľaháme do tuhého, lesklého snehu.
  • Do snehu po tretinách zamiešame mandle a vzniknuté cesto rozdelíme medzi dve tortové formy (20 cm), ktorých dno sme vystlali papierom na pečenie.
  • Bielkové korpusy pečieme v rúre vyhriatej na 170°C zhruba 25 minút a následne ich necháme na mriežke dobre vychladnúť.
  • Plnka: žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Smotanu zahrejeme v rajnici, tesne pred varom ju stiahneme a tenkým prúdom ju opatrne za stáleho miešania zapracujeme do žĺtkovej peny.
  • Zmes nalejeme do rajnice a varíme, kým nezhustne. Potom ju odstavíme, primiešame vanilku, prekryjeme fóliou (aby sa dotýkala povrchu krému) a uložíme do chladničky na cca hodinu.
  • Neskôr žĺtkový krém vyšľaháme spolu so zmäknutým maslom do nadýchaného krému.
  • Vyskladanie torty: prvý korpus potrieme zhruba polovicou krému, priložíme druhým korpusom a zvyšok kréme rozotrieme na vrch a boky torty.
  • Na suchej panvici krátko opražíme asi dve hrste mandľových lupienkov do ružova, necháme ich vychladnúť a posypeme nimi vrch i kraje torty.
  • Mandľovú tortu uložíme do chladu na aspoň 6 hodín a pred podávaním ju ešte bohato zasnežíme práškovým cukrom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 211kcalSacharidy: 19gProteíny: 1gTuky: 15gNasýtené tuky: 4gCholesterol: 12mgSodík: 206mgDraslík: 25mgCukry: 19gVitamín A: 644IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 19mgKyselina listová: 2µgŽelezo: 1mgHorčík: 2mgFosfor: 20mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: torta
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Torty

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.