Švédska hrachová polievka (Ärtsoppa). Hustá, sýta polievka zo žltého hrachu s kúskami vášho obľúbeného bravčového.
Hustá, sýta polievka zo žltého hrachu s kúskami vášho obľúbeného bravčového.
Suroviny – Ingrediencie:
Postup varenia:
- Hrach namočíme cez noc (aspoň 10 hodín).
- Do veľkého hrnca nasypeme scedený hrach, zalejeme ho vodou zhruba 3 cm nad jeho povrch a začneme zahrievať.
- Do polievky pridáme prepolenú, ošúpanú cibuľu, celú očistenú mrkvu, bobkové listy, nové korenie, na kocky pokrájané bravčové a sušené bylinky.
- Ak máme poruke čerstvý majorán a tymian, pridáme za hrsť každej bylinky na začiatku varu a neskôr trochu lístkov aj po odstavení polievky.
- Všetko spolu privedieme k varu a varíme na miernom plameni zhruba 1,5 až 2 hodiny do bodu, kedy bude mäso mäkké hrach sa začne rozpadať.
- Potom z polievky vytiahneme cibuľu, mrkvu, bobkové listy a metličkou ju dobre rozmiešame, čím získa krémovú konzistenciu.
- Teraz polievku dochutíme soľou, korením a vrchovatou lyžicou horčice.
- Hrachovú polievku odstavíme a môžeme podávať ešte s lyžičkou horčice.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 1mgVitamín C: 1mgVitamín A: 1IUVlákniny: 1gKalórie: 1kcalDraslík: 1mgSodík: 1mgProteíny: 1gSacharidy: 1g
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED