Recepty na obed Recepty na obed

Super rýchle mäsové guličky

Keď dostanete chuť na mäsové guličky v paradajkovej omáčke s horúcou cestovinou, delí vás od nich menej ako polhodina. Super rýchlo, super lacno a extra delikátne.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Keď dostanete chuť na mäsové guličky v paradajkovej omáčke s horúcou cestovinou, delí vás od nich menej ako polhodina. Super rýchlo, super lacno a extra delikátne.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Super rýchle mäsové guličky
Keď dostanete chuť na mäsové guličky v paradajkovej omáčke s horúcou cestovinou, delí vás od nich menej ako polhodina. Super rýchlo, super lacno a extra delikátne.
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 25 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 128 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

GUĽKY:

  • 500 g mleté bravčové mäso
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 PL horčica
  • 1 ks vajce
  • 2 PL strúhanka
  • soľ mleté čierne korenie
  • 2 v olivový olej

OMÁČKA:

  • 500 g pasírované paradajky
  • 1 KL kryštálový cukor
  • 1 KL balzamikový ocot
  • soľ mleté čierne korenie, sušená bazalka
  • 500 g špagety
  • 120 g tvrdý syr

Postup varenia:
 

  • V miske zmiešame mleté mäso s nasekanou cibuľkou, pretlačeným cesnakom, horčicou, celým vajíčkom a strúhankou. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
  • Navlhčíme si prsty a dlane a formujeme malé guľky o priemere asi 3 cm, ktoré ukladáme na plytký tanier.
  • Do veľkého hrnca dáme variť vodu, ktorú sme dobre osolili.
  • Vo väčšej a hlbšej panvici rozpálime olej, na ktorom opečieme guľky z každej strany, kým nebudú zatiahnuté a zlatohnedé.
  • Do panvice pridáme pasírované paradajky a guľky spolu s omáčkou privedieme k varu. Stiahneme plameň a spolu povaríme asi 15 minút.
  • Medzitým si dáme variť cestoviny a vriacu cestovinovú vodu pridávame po lyžiciach do omáčky, aby sme ju trochu zriedili.
  • Guličky vytiahneme z omáčky na tanier. Omáčku dochutíme cukrom, octom, prevoniame bazalkou a odstavíme. Ochutnáme a prípadne dosolíme či dokoreníme.
  • Scedené cestoviny primiešame do omáčky, rozdelíme na taniere a na vrch poukladáme mäsové guličky a zasypeme strúhaným syrom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 128kcalSacharidy: 1gProteíny: 8gTuky: 10gNasýtené tuky: 6gCholesterol: 32mgSodík: 190mgDraslík: 32mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 302IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 218mgKyselina listová: 6µgŽelezo: 1mgHorčík: 9mgFosfor: 155mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: mäsové guličky
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
BRAVČOVÉ MÄSO · CESTOVINY · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.