Recepty na obed Recepty na obed

Super jednoduchý jablkový koláč s acidofilným mliekom (clafoutis)

Super jednoduchy jablkovy kolac s acidofilnym mliekom (clafoutis)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Francúzska kuchyňa ukrýva aj zopár naozaj jednoduchých, avšak stále delikátnych receptov. Príkladom je aj tento nadýchaný a voňavý, jablkový koláč.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Super jednoduchý jablkový koláč s acidofilným mliekom (clafoutis)
Francúzska kuchyňa ukrýva aj zopár naozaj jednoduchých, avšak stále delikátnych receptov. Príkladom je aj tento nadýchaný a voňavý, jablkový koláč.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 45 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Druh jedla: Olovrant
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 72 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 PL maslo
  • 4 ks väčšie jablká
  • 2 PL trstinový cukor
  • 1/2 KL mletá škorica
  • 250 ml acidofilné mlieko
  • 4 ks vajce
  • 70 g trstinový cukor
  • 100 g hladká múka
  • 1 štipka soľ
  • trochu maslo na vymastenie formy
  • trochu múka na vysypanie formy
  • trochu práškový cukor na posypanie koláča

Postup varenia:
 

  • Jablká ošúpeme, pokrájame na tenké plátky a rúru rozohrejeme na 180°C.
  • Na panvici zahrejeme maslo, pridáme nakrájané jabĺčka, trstinový cukor a škoricu. Na miernom ohni dusíme do polomäkka (asi 5 minút) a odstavíme.
  • Medzitým si v miske spolu vyšľaháme kyslé mlieko, celé vajcia, cukor, múku a štipku soli.
  • Jablká naberieme dierkovanou lyžicou a navrstvíme ich do malej koláčovej formy alebo zapekacej misky, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou.
  • Jablkovú šťavu z panvice zlejeme do misky s cestom, premiešame a následne jablká prelejeme riedkym cestom.
  • Jablkový koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 45 minút, neskôr ho poprášime práškovým cukrom a servírujeme k šálke dobrej kávy.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 72kcalSacharidy: 16gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 2mgSodík: 57mgDraslík: 20mgVlákniny: 1gCukry: 7gVitamín A: 12IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 3mgKyselina listová: 23µgŽelezo: 1mgHorčík: 4mgFosfor: 15mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: clafoutis
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče

Leave a Reply